Stafva går sin egen väg

Stafva gård vill vänta med att bli medlem i "Smak för lokalt". Det är de personliga relationerna som avgör vilken återförsäljare som ska sälja deras ostar.

Foto:

Näringsliv2008-05-08 00:15

Patrik von Corswant, ägare till Stafva gård i Barlingbo, tror inte att Ica-koncernen är rätt kanal för deras hantverksmässiga ostar. Företaget säljer i första hand till restauranger och delikatessbutiker där det finns ett genuint ostintresse. Men bland dem räknas exempelvis Ica Högbyhallen i Hemse och Ica Atterdags i Visby.


- Här har vi att göra med återförsäljarna där det personliga intresset är väldigt starkt hos de kategoriansvariga. De brinner för ost. Det är relationerna som är viktiga, inte organisationen, säger Patrik von Corswant.

- Här har vi att göra med återförsäljarna där det personliga intresset är väldigt starkt hos de kategoriansvariga. De brinner för ost. Det är relationerna som är viktiga, inte organisationen, säger Patrik von Corswant.


Stafva har inte heller de volymer som krävs för att leverera till Ica centralt.


Kanske i framtiden
Planer finns på att expandera och om det lyckas kanske ett framtida samarbete kan bli aktuellt.


- Men kanske inteߪ Det är troligare med satsningar i andra länder. Vi testlevererar vissa prover och våra produkter har blivit mycket uppskattade i exempelvis Washington, London och Hamburg. Vi deltar även framöver i ett projekt i Lettland tillsammans med exportrådet.


Patrik von Corswant är även lite kritisk till Icas leverantörsvillkor. Så länge volymerna är små måste leverantören själv stå för fraktkostnaderna. Något som naturligtvis blir mer kännbart för gotländska producenter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!