The craftsmanship menu, så heter den nya hyllningen till hantverket bakom drinkarna som är Cadierbarens nya cocktailmeny. Glasblåsaren Jennie Jessen har tidigare samarbetat med hotellet och fick frågan om ytterligare ett samarbete inför årets meny.
– Dom ville att jag skulle göra glaset till cocktailen The glassmaker vilket jag tyckte lät kul. Det som är så roligt att arbeta tillsammans med andra aktörer är att de har en inspiration till sin drink som jag ska göra ett glas till, säger hon.
I fallet för The glassmaker var inspirationen kyrkfönster från 1300-talets Italien. Vidare berättade Cadierbarens bartenders om innehållet i cocktailen för att Jennie Jessen sedan skulle kunna skapa sitt hantverk.
– Otroligt skruvat sätt att jobba på. Jag har fått tänka lite utanför mig själv, men ändå inte glömma bort mig själv i estetiken.
Drinken har en bas på campari och grappa med smaker av valnötskarameller, mineraler och limesyra.
– Jag har fått möjligheten att smygsmaka på den och det var verkligen spännande. Det är drag i smakerna men samtidigt balanserat. Det blir en besk punch samtidigt som grappan nästan smakade choklad i sammanhanget.
Och din egna favoritdrink, alla kategorier, vilken är det?
– Old fashioned brukar oftast vara mitt förstaval. Om jag inte vill ha något surt, då blir det en Tom collins!