Nu samlar vi våra minnen för framtiden

Coronavirusets framfart påverkar oss alla. Men allt är inte elände, det finns många tecken på ökad kreativitet och ömsint medmänsklighet också. Hur klarar du coronakrisen? Vi vill veta.

30 mars 2020 13:33

Det som händer i spåren av corona måste betraktas som extraordinärt.  Vi upplever en tid när vi alla på något sätt, i stort eller smått, tvingas förändra våra liv. Jag är ganska säker på att vi i framtiden kommer att prata om ett före och ett efter virusets framfart. Däremellan, där vi just nu befinner oss, sker dagligen och stundligen både jobbiga, smått ofattbara och en rad positiva saker. Tyvärr fungerar vi människor så att så fort allting rullar på igen blir vi fullt upptagna av nuet att vi glömmer bort hur det egentligen var.

Det vill vi på Gotlands Allehanda, Gotlands Tidningar och Helagotland.se ändra på. Därför försöker vi från och med nu, med er hjälp, att skapa ett tidsdokument, fyllt av era berättelser. Hur fungerar egentligen livet på ön? Har du varit sjuk, hur var det? Är någon anhörig drabbad av viruset? Hur påverkar inskränkningarna i våra liv ditt företag och dina anställda? Har du fått oväntad hjälp? Hur är det att vara i karantän? Blev permitteringen vägen till något nytt och spännande? Hur gjorde ditt företag för att överleva?

Jag är säker på att det finns hur många berättelser ur vardagen som helst att berätta.

Erfarenheten säger att gotlänningarna är bra på att sluta sig samman, hjälpas åt och klara sig med lite när det krisar. Kanske kommer just därför våra berättelser att skilja sig från upplevelser från andra ställen i landet eller i världen.

Det viktiga är att det är din egen berättelse du skriver ned. Personlig med upplevelser, känslor, tankar och reflektioner.

Varje berättelse kommer att publiceras på Helagotland.se, skicka gärna med en bild. Eventuellt bestämmer vi oss för att samla ihop alla, eller några stycken, i ett tryckt format när allting lugnat ned sig. Det vet vi inte än, det tar vi ställning till då.

 

Fyll i formuläret med din egen berättelse. Formulera vad som händer i ditt liv just nu, sådant som du tror är värt att minnas i framtiden.

Lägg in hur det känns, hur det såg ut, hur det smakade, hur det luktade för att göra berättelsen mer levande.

Skriv kort och koncist max 1000 tecken.

Ladda upp en bild.

 

Tack för ditt bidrag!

 

Så jobbar vi med nyheter
Ulrica Fransson