Packhuskällaren, som i dag drivs av Marie Modin, har varit till salu sedan några år tillbaka. Men nu är det klart att från och med den första mars kommer Max Pettersson med familj att successivt ta över restaurangen.
– Vi kommer att förädla Maries arv. Tanken är att man ska känna igen sig, säger han.
Som barn hängde Max Pettersson ofta med sin pappa på jobbet, som var krögare. Bland annat drev han restaurangen på Kneippbyn.
– Jag är i stort sett uppfödd på Kneippbyn, säger han.
Efter det har Max Pettersson bland annat arbetat på nattklubben Skeppet och i köket på Destination Gotland. Men sedan flera år tillbaka arbetar han som tekniker på Eltel networks.
– Så nu kände jag att jag ville tillbaka till mina gamla banor. Jag behöver något som kan ta mig vidare i livet, säger han.
Max Pettersson och hans har familj har stora visioner för hur Packhuskällaren nu ska utvecklas. Familjeföretagets idé är att bevara det gotländska köket och utröna vad det består av. De kommer att ta hjälp av gotländska leverantörer och till största möjliga mån använda gotländska råvaror. De ska dessutom ta reda på gamla recept och ge dem en modern tappning. Helt enkelt göra en tolkning av det gotländska köket.
– Det kommer att bli mycket fokus på soppor, säger Max Pettersson.
Förhoppningen är att restaurangen ska drivas helt i deras regi från och med den första maj, och därefter ha öppet året runt.