Efter flera år i branschen är Robin Olsson numera ett bekant ansikte hos de som rört sig i Visbys krogvärld. Snart firar han 10-års jubileum bakom de gotländska bardiskarna och väljer då att starta upp sin egen cocktailbar, precis som han vill ha den. Innanför källarlokalens täckta fönster pågår fullt arbete. De sista eljobben fixas till och Robin står själv i byggkläder och snickrar och målar.
– Vi är ju i sluttampen nu, även om det inte ser så ut, säger han.
Hans planer är att vara klar för öppning i slutet av april, men det är en del jobb kvar innan allt är på plats. Och de som besökt loklaen tidigare kommer inte att känna igen sig speciellt mycket när Bar Kemi öppnar, vilket blir namnet på krogen.
– Jag har flyttat baren längst in lokalen, jag vill ha mer utrymme att hänga i baren. Vilket jag får nu, säger Robin Olsson.
Baren är också tänkt att vara den viktiga dragpunkten i den nya krogen. Och det är tydligt att drinkarna är i fokus.
– Mitt stora mål här är att öppna upp en cocktailbar. Det är något som jag känner saknas i Visby. Varenda restaurang idag har bra barer, men alla har en restaurang med en bar. Jag vill ha en bar med en restaurang, säger Robin Olsson.
Restaurangen kommer ha 50 sittplatser totalt och på menyn finner gästerna mat med inspiration från Mexico.
– Det mexikanska köket är väldigt brett, och vi kommer arbeta med det vi tycker är roligt. Jag har varit där nu i vinter för att samla inspiration och information om hur man arbetar där.