KLART: Han blir ny vd för Länsförsäkringar Gotland

Under torsdagen presenterades det vem som blir ny vd för bolaget. "En erfaren ledare", säger Eva Wetterdal, styrelsens ordförande.

Henrik Stangel blir ny vd för Länsförsäkringar på Gotland.

Henrik Stangel blir ny vd för Länsförsäkringar på Gotland.

Foto: Montage/Jörgen Borg/Länsförsäkringar Gotland

NY CHEF2018-08-09 10:39

Den 19 mars valde Länsförsäkringar Gotlands styrelse att entlediga Mariette Nicander med omedelbar verkan. Hon fick sparken från sitt uppdrag och Michael Swenson gick in som tillförordnad vd. Sedan en tid tillbaka har bolaget arbetat med att hitta en permanent vd. Nu är det klart att Henrik Stangel, 54 år, blir ny vd för Länsförsäkringar Gotland.

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Henrik. Han är en erfaren ledare som med sin kompetens och erfarenhet inom bland annat digitalisering är helt rätt person att vidareutveckla Länsförsäkringar Gotlands redan starka position, säger Eva Wetterdal, styrelsens ordförande.

Henrik Stangel valde i februari 2016 att lämna uppdraget som dåvarande försäljningschef för Bonnier News. Han hade då arbetat nio år inom Bonnier och tidigare haft roller som annonsdirektör på DN och vd för Dagens industri. Han kommer senast från en roll som konsult.

– Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an uppdraget som vd för Länsförsäkringar Gotland. Tillsammans med våra kompetenta medarbetare och kunder ser jag fram emot att ta ytterligare steg i utvecklingen av våra gemensamma affärer, säger Henrik Stangel.

Han har under sin karriär arbetat med flera olika branscher. Henrik Stangel tror att den kunskap han fått från Bonnier News lär komma till nytta i det nya uppdraget som vd för Länsförsäkringar Gotland.

– Jag arbetade med digital utveckling inom Bonniers och det är något som hela bankvärlden nu står inför. Det ska bli roligt att arbeta inom bank och försäkring, det har jag inte gjort tidigare, säger Henrik Stangel.

Hur ser din Gotlandskoppling ut?

– På gott och ont har jag ingen jättetydlig koppling till ön. Här på ön är jag nog ett oskrivet kort, säger han.

Henrik Stangel tillträder sin nya tjänst under hösten – senast 1 november.

Henrik Stangel ser fram emot sitt nya uppdrag.
Henrik Stangel ser fram emot sitt nya uppdrag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!