De tar över Packhuskällaren

I maj slår bröderna Joakim och Jonas Wiklander upp dörrarna till sin nya restaurang i Packhuskällarens lokaler på Strandgatan i Visby.

Ny regi. Joakim Wiklander, ägare Thomas Laorit, barchef och Jonas Wiklander, ägare.

Ny regi. Joakim Wiklander, ägare Thomas Laorit, barchef och Jonas Wiklander, ägare.

Foto: Dennis Pettersson/Privat

Ny restaurang2017-03-21 13:27

– Vi öppnar Bankomat Wisby efter vårat tidigare koncept, säger krögaren Joakim Wiklander.

Namnet Bankomat kommer från brödernas restaurang på Odenplan i Stockholm som ligger i en lokal som tidigare användes som bank. Nu öppnar de filial på Gotland.

– Konceptet är att driva en lite bättre kvarterskrog med bra och vällagad mat och bra cocktails. I baren kommer vi att ha en "top of the line" cocktailmeny och i köket blir det en ganska avskalad meny med kanske sex eller sju sommarinspirerade rätter, säger Jonas Wiklander.

Tanken är att lokalen ska vara som en vanlig kvarterslokal men att maten ska vara av det lite lyxigare slaget.

Sommaren 2017 ser bröderna som ett år då de ska starta upp verksamheten och de har ännu inte bestämt om restaurangen kommer att vara öppen året runt.

– Vi har öppet till hösten och då kommer vi att ta ett beslut om hur vi gör sen, säger Jonas Wiklander.

På frågan om varför de väljer att öppna sin nya restaurang på just Gotland svarar Jonas Wiklander:

– Vi har alltid gillat Gotland och Visby. Vi har hyrt stugor och varit mycket på Gotland på somrarna. Vi tycker om platsen och hela Visby.

Så när de fick tips om att Packhuskällarens gamla lokaler var lediga så slog de till. Just nu renoveras lokalen och vissa detaljer kommer de att lägga lite extra fokus på.

– Det rinner en naturlig bäck under restaurangen och vi har valt att ta fram den så att den kommer att synas och vara belyst under ett glasparti, säger Jonas Wiklander.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om