– Det ska bli otroligt roligt. Det här har jag längtat efter länge, säger Carolina Kallum.
Efter flera månaders intensivt renoverande är de nu klara. Fortfarande väntade de på tisdagseftermiddagen på utrustning som skulle komma med båten men i övrigt börjar de komma i ordning och på onsdagen startar de med afterwork. Det är sedan det konceptet de kommer fortsätta med, afterwork och luncher. På menyn står så kallade pilas, runda bollar gjorda av kött, fågel, fisk eller helt vegetariska.
– Det är ett helt nytt koncept och vi håller på och varumärkesskydda det, säger Carolina Kallum.
Bistrotorget, som den lilla restaurangen heter, drivs som ett familjeföretag och till en början är det mamma Carolina Kallum, pappa Lasse Widebeck och sonen Alexander Jemt som håller ställningarna. Till sommaren går fler familjemedlemmar in och jobbar i verksamheten.
– Fyra av våra fem barn jobbar inom restaurangbranschen, säger Carolina Kallum.
När de renoverade lokalerna och skulle riva en vägg fann de originalkioskluckan inmurad i väggen. Den har de nu sparat och från den kan man beställa take away.
– De fina restaurangerna finns redan i Visby. Vi vill vara något annat, det är därför vi kallar oss bistro.
Carolina Kallum ser positivt på framtiden, inte bara för deras eget företag utan för hela Södertorg, som hamnat i skuggan av Stora torget.
– Det händer mycket här nu med flera nya ägare till matställen och kryssningskajen hoppas jag kommer leda folk upp den här vägen, säger Carolina Kallum.