Välkända restaurangen utökar i Visby

För två år sedan öppnade Riccardo Bandelli restaurangen Mille Lire i Visby innerstad. Nu är det klart att han kommer öppna ytterligare ett ställe med samma namn.

Riccardo Bandelli är nöjd över de två år som Mille Lire har funnits.

Riccardo Bandelli är nöjd över de två år som Mille Lire har funnits.

Foto: Dennis Pettersson

NY SATSNING2019-05-20 12:05

En mängd olika verksamheter har huserat i lokalerna på Södra kyrkogatan 9, men ingen av dem har varit så pass lyckad som restaurang Mille Lire som drivs av Riccardo Bandelli. Han flyttade till Gotland för snart fyra år sedan och för två år sedan öppnade han restaurangen.

– Jag såg honom stå på julmarknaden i ruinen vid Stora torget. Riccardo hade sin kaffevagn och brann verkligen för sitt kaffe. Då kände jag att det var en person som man skulle satsa på och jag frågade om han ville driva en restaurang i lokalerna, säger fastighetsägaren Roy Abd-El Ahad som äger fastigheten där den första Mille Lire-restaurangen huserar.

Riccardo Bandelli har under de senaste två åren blivit en profil i Visby innerstad. Riccardo är också en person som ofta benämns i väldigt positiva ordalag. Han är själv stolt över det han får höra och vad människor säger om Mille Lire.

– Det känns som att det finns en bra energi kring oss och det är många som skriver gott om oss i sociala medier och vi får bra betyg. En gång satt jag på biblioteket och hörde hur fyra-fem personer satt och pratade om Mille Lire. Då kände jag att det verkligen är många som gillar oss, säger Riccardo Bandelli.

De första åren hade han vissa svårigheter att anpassa sig till Sverige. Främst var det kopplat till andra anledningar än jobbsituationen.

– Det blev bättre för familjen att bo här, det är inte lika bra för barn att bo i Rom. Men jag hade det svårt med språket, nu har det blivit lättare. Jag tycker ännu att jag kan bli lite bättre på svenska. På samma sätt som jag tycker att vi på Mille Lire alltid kan bli bättre, säger Riccardo Bandelli.

Han säger att det under de här två åren varit många som hittat till restaurangen i Visby innerstad.

– Första året var det lite svårt för oss. Folk behövde tid för att förstå vår idé om mat och pizza. Vi kör på riktig italiensk pizza och det är lite annorlunda från den pizza som man annars äter i Sverige. Nu har vi blivit ett ställe som gotlänningarna vill gå till, säger Riccardo Bandelli.

Nu är det klart att Mille Lire kommer expandera ytterligare. Riccardo Bandellis mål är att den nya restaurangen kommer öppna till midsommar. Mille Lire kommer nu att ta över Tigris på Stenkumlaväg.

– Vi vill att alla ska hitta till oss. Det är en del som inte väljer att gå dit eftersom vi ligger i innerstan. Vi vill att dörren ska vara öppen för alla gotlänningar. Nu är det många som förhoppningsvis kommer känna att det är lättare att parkera. Det kommer bli året runt-öppet och så kommer vi även att köra lunch, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!