Om man säger Bosse Nilsson tänker man direkt på Donners Brunn. Nu är det klart att han lämnar sitt livsverk och blir köksmästare på restaurang Lindgården. Från och med den 1 juni kommer han att arbeta på Lindgården.
– Det ska bli fantastiskt roligt att få jobba med Bosse och hans personal på Lindgården. Vår målsättning är att göra Lindgården till en året runt-restaurang med Bosses kunskap om svensk mattradition och julbord, säger Sonny Gustafsson och berättar att det är Lindgårdens driftbolag med Joachim Kuylenstierna, han själv och Frida Domnauer i spetsen som köpt Donners Brunn.
Trion valde tidigare i år att köpa Lindgården och de köper i sin tur Donners Brunn. Med gotländska mått mätt är detta en jätteaffär inom krogbranschen.
– Det var inte tänkt att vi skulle köpa två restauranger i år. Men allting har gått väldigt fort. Det kommer bli fantastiskt att ha Bosse på Lindgården och förhoppningsvis följer hans gäster med honom, säger Sonny Gustafsson.
Bosse Nilsson har drivit Donners Brunn sedan 1994 och lämnar alltså för att bli köksmästare på Lindgården.
– Vi började diskutera för tre veckor sedan. De kom med en förfrågan och allt är till salu till rätt pris. Jag är nöjd med det jag får, säger Bosse Nilsson och berättar att man ännu inte skrivit under avtalet – men att man är överens.
– Jag har hållit på länge och fick ett bra erbjudande om att göra någonting nytt. Samtidigt är det mycket känslor som man har i Donners Brunn.
Nu blir han alltså köksmästare i sin väns Lars-Gunnar "Linkan" Lindqvists gamla restaurang. En speciell känsla menar Bosse Nilsson.
– Vi var bra kompisar och det blir en lite underlig känsla. Jag går in med stor ödmjukhet i det här och Lindgården är ett anrikt ställe. "Linkan" tummade inte kvalitén och han var rätt lik mig. Nu får jag göra det som jag kan bäst, säger Bosse Nilsson om att bli köksmästare på Lindgården.
Sonny Gustafsson säger att man ännu inte bestämt hur Donners Brunn kommer att drivas vidare. Restaurangen kommer i alla fall att hålla öppet framöver.
– Det kommer att finnas verksamhet där under sommaren. Det är två fina enheter som kompletterar varandra väldigt bra. Det är ingenting bestämt om vem som ska bli köksmästare eller exakt hur menyn kommer att se ut. Vi kommer att ändra lite i mattänket framöver, men det får vi återkomma till, säger Sonny Gustafsson.