Omständigheterna kring den nu omstridda affären är en aning röriga, och en del av mötet ägnades åt att försöka reda ut hur det blivit som det har blivit.
Campingen i Sandviken, fastigheten Falhammars 1:22, ägs sedan länge av regionen men drivs av Östergarn strand AB. Det bolaget ägdes tidigare av Östergarn IK, men styrelsen i bolaget har investerat pengar i anläggningen (vilket ÖIK inte haft råd med) och har på så vis tagit över aktierna i bolaget. De aktierna har de nu sålt till nya exploatörer, bolaget Gyllene stranden AB.
Sedan tidigare finns avtal med regionen om att Östergarn strand ska få köpa campingen för 4,3 miljoner kronor. I slutändan blir det alltså bolaget Gyllene stranden som kommer att ta över fastigheten.
Sedan tidigare har en detaljplan tagits fram för fastigheten som tillåter en byggyta på ytterligare 1500 kvadratmeter. Det ska nu bli stugor som ska säljas som bostadsrätter.
Försäljningen har upprört och på Östergarnslandets Facebooksida har det uppstått heta diskussioner. På tisdagen kallade därför både säljarna, den gamla styrelsen i Östergarn strand, och några av köparna från bolaget Gyllene stranden, till stormöte vid skolhuset i Östergarn.
En del av frågorna på stormötet rörde regionens försäljning: både prislappen och det faktum att campingen inte såldes på den öppna marknaden ifrågasattes.
Men även den gamla styrelsen, som representerades av ledamoten Gunnar Bendelin, fick sig en släng av sleven. Någon mötesdeltagare ville veta vad styrelsen tjänat på affären. Gunnar Bendelin framhöll att de inte blivit "stormrika" på affären.
– De tar över bolaget och de skulder som bolaget har. Den frågan kan vi lämna, det har gått rätt till, sa Gunnar Bendelin.
Frågor om bristande information och att det nu inte finns några garantier för lokalt inflytande kom också upp. Gunnar Bendelin framhöll att styrelsen vill få till utveckling i bygden.
– Vi har agerat på det sätt vi tror är det bästa, sen får framtiden utvisa om det var rätt, framhöll Gunnar Bendelin.
Han medgav dock att informationen till berörda brustit.
– Där tycker jag att vi har varit dåliga. Vi hade kunnat informera tydligare.
De nya ägarna är nöjda med köpet och säger att det var en "chans man inte vill missa".
– Vi ska realisera den här planläggningen, men vi ska såklart bevara charmen. Det blir ingen beach club, säger delägaren Per Möllerfors.
En av de mer ljudliga kritikerna till försäljningen, Lena Palmborg-Karlsson, var fortfarande kritisk efter mötet.
– Jag håller inte med om att det här är okej att det har gått till så här, och jag är besviken på att man inte har lagt alla korten på bordet, säger hon.