I sommar öppnar gotlänningen Alexander Henning och hans kockkompis från fastlandet, Johan Danielsson, en liten restaurang i hamnen i Slite.
– Det blir av det enklare slaget med charkdisk och uteservering. Och det ska vara enkelt att hämta med sig mat härifrån, säger Alexander Henning.
Restaurangen "Fiskbaren" kommer att öppnas i gamla Klingvalls fisk, nära kajplatsen för Kustbevakningens båtar.
Alexander Henning och Johan Danielsson räknar med att få kunder från Slite strandby och att övriga turister som kommer till Slite ofta tar sig till hamnen.
Det blir mest fisk och skaldjur som säljs och serveras.
– Och vi ska försöka använda så mycket gotländsk fisk som möjligt. Vi ska köpa av fiskarna här i Slite band annat, säger Alexander Henning.
Han har tidigare jobbat på flera restauranger och barer på Gotland. Johan Danielsson är däremot relativt ny på ön.
– Restaurangen kommer att hålla öppet sommartid har vi tänkt oss, avslutar han.