P4 Gotland var först med att rapportera att bilister kört på refugen vid det nybyggda övergångsstället och fått skador på sina bilar.
LÄS ÄVEN: Flera bilar skadade av ny refug
Nyheten om det aktuella övergångsstället har debatterats friskt både på Helagotland.se och på facebook.
Region Gotlands trafikingenjör Lennart Klintbom tycker inte att det varit några stora problem.
– Problemet är minimalt. Av alla dessa tusentals bilister som passerar varje dygn är det två som hört av sig till oss, säger Lennart Klintbom.
Sedan klagomål kommit in på att refugen inte syns ordentligt har skyltar satts upp om "påbjuden körbana" som uppmanar bilister att till hålla höger på övergångsstället, trots att det inte finns några krav på skyltar enligt trafikförordningen.
– Folk är inte vana, men man måste som bilist vara uppmärksam i trafiken.
Kommer ni att tänka lite mer på skyltningen framöver när ni bygger nytt?
– Vi tänker alltid på skyltningen ur trafiksäkerhetssynpunkt. Men det går inte att bygga bort att folk inte är uppmärksamma.
Lennart Klintbom tycker att de nya övergångsställena, så kallade "bussbulor" är betydligt bättre ur säkerhetsaspekt än de tidigare ljusreglerade övergångsställena.
– De har väldigt bra effekt på skolvägen där. Tung trafik kan gränsla bulorna, men eftersom det är smalt måste de ändå sakta ner.
Planen är att samtliga ljusreglerade övergångsställen ska bytas ut med tiden.
– Det finns ett på Terra Nova-vägen, det är nog det sista som är kvar.
Någon tidsplan för ombyggnationen finns inte i nuläget.
En kvinna som kört på refugen och skadat två däck krävt att Region Gotland ska ersätta henne för självrisken till försäkringsbolaget på 3 000 kronor.
– Jag kan inte svara på om vi kommer att ersätta henne. Vi får diskutera det och ta ett beslut som vi meddelar henne, säger Lennart Klintbom.