Trots att det gått nästan fyra månader sedan valet står Sverige fortfarande utan en ny regering. Under januari sker de slutgiltiga statsministeromröstningarna i riksdagen, men om det inte går vägen väntar ett nyval alldeles runt hörnet.
Vid Länsstyrelsen på Gotlands tar man rapporterna om ett eventuellt nyval med ro.
– Vi är väl förberedda. Vi har helt andra förutsättningar än många andra länsstyrelser runt om i Sverige, säger Britt Silfvergren, valansvarig vid länsstyrelsen på Gotland.
På Gotland finns omkring 47 000 röstberättigade. För öns länsstyrelse innebär det ett ganska lågt antal röster att organisera och räkna jämfört med för många andra kommuner i Sverige.
– Det finns både lokaler och extra personal tillgängligt. Det är klart att allt annat måste släppas om det nu blir extraval, och det krävs en del planering. Men vi är förberedda och allt är helt i sin ordning, säger Britt Silfvergren.
Hur mycket kommer ett nyval att kosta?
– Det kan jag inte säga på rak arm. Under förra årets val hade vi 16 rösträknare och vi ser ingen anledning att dra ned på det. Vi försöker såklart hinna med vår uppgift så fort som möjligt.
– Jag har ingen exakt siffra för hur mycket det kan komma att kosta. Valmyndigheten gör en sammanställning kring vad det kostar för hela riket och det är inga småpengar, säger Britt Silfvergren.
Enligt Dagens Nyheter skulle ett extraval, sett till hela landet, kunna kosta omkring lika mycket som ett ordinarie val.
Som om ett eventuellt extraval inte vore nog väntar i slutet av maj i år även ett EU-val. Något som kan ställa till det för väljarna, menar Britt Silfvergren.
– Vi planerar för det i vanlig ordning, så för oss gör det egentligen ingen skillnad. Men i värsta fall kan det skilja en månad mellan extraval och EU-val, och det kan göra att röstkort blandas ihop.