Mari Jungstedt hoppas på Rolf Lassgård

I podden Gotland i mitt hjärta berättar Mari Jungstedt om livet som författare, vägen dit och att hon nu äntligen fått tillbaka rättigheterna.

podcast 8 juli 2023 10:05

Hon började som journalist, halkade in på radio och tv. Jobbade på Ekot, SVT och TV4. Men långt där inne fanns en längtan av att få skriva en bok. När barnen sedermera började skolan fanns det plötsligt mer tid över. Hon tog tag i ett minne, och resten är deckarhistoria. I dag har Mari Jungstedts böcker översatts till runt 20 olika språk världen över och sålts i miljoner exemplar.

Hur rik har du blivit på dina böcker?

– Jag vet inte vad jag har på kontot nu, men det är klart att det har gått bra, jag har ju sålt bra och de är populära, säger hon i podden Gotland i mitt hjärta. 

I dag har Mari fått tillbaka rättigheterna för sina böcker om kriminalkommissarie Anders Knutas och nu finns möjligheterna att de gotländska omgivningarna tar plats i rutan. 

– Det har ju inte blivit någon svensk film, och det beror ju på tyskarna som har lagt beslag på det här från början, och har haft den exklusiva rätten att filma. Men nu har jag faktiskt fått tillbaka rättigheterna, säger hon i podden.   

Vilken skådespelare ser du porträtterar Anders Knutas bäst? 

– Rolf Lassgård, svarar Mari utan att tveka. 

I sina böcker är Mari känd för sina beskrivningar om miljöerna på Gotland, en plats hon tillbringar mycket av sin tid på. En plats hon har enorm kärlek för, och med glädje tipsar om i podden hon medverkar i. 

Gotland i mitt hjärta är en podd om kändisar som bor, verkar och tillbringar sin tid på ön, och finns där poddar finns. 

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa