Klara Doktorow kommer tillbaka

Klara lämnade Gotland som ung 20-åring och har sedan dess gjort en raketkarriär. Men gotlänningen som är känd för sin frispråkighet kring sex och relationer är övertygad att hon en dag kommer tillbaka och bosätter sig på ön.

podcast 29 juli 2023 13:50

Hon kände att det var svårt att få heltidsjobb på Gotland och började istället snegla mot Stockholm. Där fick hon jobb på 1000apor hos Alex och Calle Schulman.  

– Jag såg att Katrin Zytomierska hade lagt ut på sin blogg att de sökte en praktikant, säger hon i podden Gotland i mitt hjärta

Jobbet fick hon och sedan dess har det bara rullat på. Efter 1000apor, där hon var kvar i nästan ett år, gick hon vidare och arbetade som chefredaktör på en tidning som hette PAUSE. Vidare började hon arbeta som digital kreatör på JC för att sedan hamna som exekutiv producent på SVT. Därefter har hon jobbat mycket med tv-utveckling, varit på radion, och Vakna med NRJ, för att sedan hamna i det hon gör i dag – poddande. 

– Jag tycker att det är toppen att kunna livnära sig på att kunna prata, säger Klara om sitt poddande.

I dag medverkar hon frekvent i två poddar The Daily Messiah och Trettio plus trevar.  

– Det går bra. The Daily Messiah är väl typ topp 20 kommersiella poddar i Sverige, säger hon. 

Det har gått 15 år sedan Klara lämnade Gotland och flyttade till Stockholm. I podden Gotland i mitt hjärta säger hon dock att hon är övertygad om att hon en dag kommer att komma tillbaka till ön. 

– Det är mitt hem. Det känns alltid som om jag bara är någon annanstans till låns. Men det är Gotland som är mitt hemma. Jag är född där och jag kommer dö där, det vet jag, säger Klara.  

Gotland i mitt hjärta är en podd om kändisar som bor, verkar och tillbringar sin tid på ön, och finns där poddar finns.

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa