Johnnie Krigström om var allt tog fart

Han började på en målerifirma på Gotland – i dag är Johnnie Krigström en av Sveriges största tv-profiler. I podden Gotland i mitt hjärta berättar han om tv-livet och den konstanta dragningen till ön.

podcast 14 juli 2023 19:30

Johnnie Krigström växte upp på Själsö och valde efter några år som målare på Sture Larssons Måleri att flytta till Stockholm. Där fortsatte han som hantverkare, men när han hamnade på produktionsbolaget Jarowskijs kontor skulle han komma att få en ny karriär.

– Det var ett glödhett produktionsbolag på den tiden. Och det kontoret byggde vi. Och efter två år kom jag tillbaka för att spackla på någon spricka i väggen. Under den tiden höll de också på med castingen för tv-programmet Room Service. Jag hade ju ingen aning om att de provfilmade, jag for ju runt där och bad folk flytta på sig. Till slut sa de: "Ska vi inte ta den där skrikiga fan", berättar Johnnie om hur det gick till när han fick jobbet i tv-programmet.    

Har du sett castingfilmen i efterhand? 

– Ja det har jag gjort.

Hur var den då ?

– Jag satt på skrivbordskanten och sen filmade de mig. Jag skulle kunna svara på lite frågor, och slänga lite käft. Och det gick ju rätt bra, säger han.  

Hur mycket tror du gotländskan hjälpte dig? 

– Det var nog dealbreakern. Hade jag inte pratat gotländska hade jag nog inte fått jobbet, berättar Johnnie och säger att det stod mellan honom och en stockholmare på slutet.  

Trots att Johnnie nu varit bosatt i Stockholm i många år berättar han i podden Gotland i mitt hjärta att han återkommer så ofta som han kan till ön där han finner tid för avkoppling och återhämtning.

Gotland i mitt hjärta är en podd om kändisar som bor, verkar och tillbringar sin tid på ön, och finns där poddar finns. 

Så jobbar vi med nyheter

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa