Privat tandvård i Fårösund

Nu har avtal tecknats mellan Gotlands kommun och Tandhälsan Fårösund/Praktikertjänst AB om tandvård på orten i privat regi.

9 juli 2008 14:17

Det är Peter Stade, som varit tandläkare i Folktandvården på Gotland i snart 27 år, som beslutat sig för att sluta sedan Folktandvården beslutat sig för att lägga ner de små klinikerna på ön. Men han fortsätter som tandläkare på ön eftersom han med stöd av Praktikertjänst AB nu startar Tandhälsan Fårösund.

”En god social service utgör stommen i en levande landsbygd”, tycker Peter Stade, varför Tandhälsan Fårösund blir en naturlig fortsättning på den tandvård som befolkningen på norra Gotland tidigare blivit erbjuden. I och med september månads ingång kommer den nya privata tandvårdsverksamheten i Fårösund att starta, enligt ett pressmeddelande.

De tidigare patienterna vid Folktandvården i Fårösund och Lärbro kommer att inom kort få ett brev från Folktandvården Gotland där de ombeds att göra ett aktivt val om var man vill gå i framtiden.

Patienterna som följer med till Tandhälsan Fårösund kommer att känna igen sig från Folktandvården – personalen, servicen, lokalerna och priserna kommer i stort sett vara de samma. Viss ny utrustning kommer att införskaffas, men i övrigt kommer det att vara sig likt.

Så jobbar vi med nyheter