– Vi satt båda i samma båt. Vi varken jobbade eller pluggade för att vi mådde så dåligt, vi började prata och då kom idén att vi skulle spela in våra samtal, säger Siri Strand.
Samtalen publicerades på en enkel hemsida och genomslagskraften var enorm. Nu har podcasten växt till en av Sveriges största poddar för ungdomar med runt 10 000 lyssnare varje månad.
– Podden är som vår dagbok, det är ett sätt att hantera vår psykiska ohälsa, säger Siri Strand.
Sedan några månader tillbaka försörjer de sig på sitt företag som nu har växt till att omfatta även föreläsningar, opinionsbildning, och utveckling av samtalsgrupper.
Under onsdagen var de båda på plats i Visby för att hålla en föreläsning om psykisk ohälsa i Visby domkyrka.
– 50 procent av de som mår dåligt i yngre tonåren kommer att påverkas av det under resten av livet. Det handlar inte om att man ska medicinera utan om att man ska prata om det, säger Siri Strand.
Enligt dem är det viktigt att börja prata om problemen tidigt.
– Ofta har det gått för långt innan du tar tag i det, säger Siri Strand.
De är även kritiska till att psykisk ohälsa inte tas på allvar.
– Börjar du snora eller får feber så går man till läkaren, men om du sover sämre och är orolig så går du inte till skolläkaren, säger Emma Westas Rödin.
När Siri Strand själv var i elvaårsåldern började hon utveckla fobier.
– Jag var rädd för allt. Jag vågade inte luta mig bakåt på bussen för att jag var rädd för bakterier och jag vågade inte äta jordnötter. Hade jag fått hjälp då så hade jag sluppit sex år av fobier, säger hon.
Gotland ligger högt upp listan när det gäller självmordsstatistik. Och att många unga mår dåligt är något som även församlingspedagogen Pia Toftenius vid Visby domkyrkoförsamling, märkt av i sitt arbete. För att lyfta frågan har hon nu bjudit in Siri Strand och Emma Westas Rödin för att hålla en föreläsning i församlingshuset.
– Jag har ställt fram 100 stolar inför kvällen och jag hoppas att de kommer att fyllas, säger hon.
Föreläsningen hålls under temat "Lifestory", en serie berättarkvällar med unga i fokus. Kvällarna arrangeras sedan flera år tillbaka av domkyrkoförsamlingens ungdomsverksamhet.
– Jag tror att var man än kommer så längtar folk efter ett forum där man får prata högt och där man får prata till punkt. Vår kropp och vårt psyke kräver ett forum där man får synas, säger Emma Westas Rödin.