Den här texten kommer från julinumret av Gotland Just nu, som går att hämta gratis i ställ runt om ön och på färjorna.
Paret fick syn på den charmiga byggnaden på Blocket.se av en slump och blev kära vid första ögonkastet. Magasinet var då redan ombyggt till hotell och restaurang av de tidigare ägarna.
– 2013 var första sommaren vi öppnade, då hade vi ingen erfarenhet av att driva hotell och restaurang, säger Fannia Siwecki Almén.
Den första tiden tog de tjänstledigt från sina jobb på fastlandet, men ganska snabbt förstod de att det var i Hablingbo de ville bo.
– Alla här har varit så välkomnade och vi företagare stöttar varandra här. Vi har fått erfarenhet med åren och det är en underbar plats att bo på, säger Pelle.
Det är ett litet hotell med fem rum och efter lite mer renovering blir det snart ett sjätte. På bakgården finns det gott om platser för restauranggäster att njuta av lugnet på landet och i trädgården ligger en badtunna. De erbjuder också mindre bröllop samt yoga- och vandringsresor.
Förra året började de med helgkassar som innehåller en trerättersmiddag av närproducerad ekologisk mat, något som blivit väldigt populärt i och med coronavirusets framfart.
– Vi låg ett steg före där och började med den redan innan pandemin. I år har vi också lanserat en picknickkasse där bestick och allt ingår, vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt, säger Fannia.
Hotel Magazin 1 är öppet året runt och restaurangen med närproducerade råvaror är alltid öppen för hotellgäster som är sugna på middag. Eftersom de själva också bor i huset får de en naturlig kontakt med gästerna.
– Det blir lite mer som ett gästhus, det blir väldigt personligt och magasinet i sig är en väldigt häftig byggnad, säger Fannia Siwecki Almén.