Krogpanelen: Så kniper du ett bord om du inte bokat

Krogpanelen består av sex stycken profiler från öns restaurangbransch som varje vecka delar med sig av sina kunskaper tillika bästa tips och trix i krogdjungeln. Idag svarar de på frågan: Hur kan man få bord när det är högt tryck, om man inte har bokat?

Krogpanelens medlemmar.

Krogpanelens medlemmar.

Foto: Puff

Restaurang2022-07-23 11:30

Få är de inte, personerna som vill gå ut och ta en bit mat under sommarmånaderna. Besökstrycket på Gotland gör det ibland svårt att få bord och vissa restauranger har fullt i månader. Men hur gör man då, om man glömt att boka bord men ändå vill gå på just det där stället man drömt om? Här kommer krogpanelens bästa tips.

Dennis Lundin, kökschef, Tofta Beach House

undefined
Dennis Lundin.

"Om du inte bokat din plats på restaurangen så är mitt tips att gå dit och prata med hovmästaren. Många krogar har drop in platser, fråga när det är störst chans att få plats, det är olika på olika ställen, kan det vara tidigt, alltså direkt vid öppning, eller sent, 30 minuter innan köket stänger? Det kommer personalen att kunna svara på."

Hanna Dagerås, driver Gåsemora gårdskrog och Pastamakarna Fårö

undefined
Hanna Dagerås.

"Tyvärr så finns det inget annat alternativ än att stå på reservlista om det är fullbokat. Tråkigt men sant. Om det går att droppa in, men inte finns något ledigt bord just för tillfället så är bästa tipset att fråga om det finns plats i baren att bara ta något att dricka."

Jesper Borgenstrand, sommelier på Volare, författare och poddare, driver Hänt på restaurang

undefined
Jesper Borgenstrand.

"Mejla inte. Ring inte. Utan gå in själv på restaurangen och prata med personalen direkt! Ibland (men inte alltid) kan krogar trolla fram någonting om man kommer in med positiv energi."

Henrik Fredmark, driver Toftagården

undefined
Henrik Fredmark.

"Har man missat att boka ett ställe så besök det lite tidigare på dagen för något lättare tilltugg och några goda enheter. Sköter du de här timmarna snyggt så kan det nog helt plötsligt finnas ett bord för kvällen, eller åtminstone dagen efter."

My Wrethagen, driver Hotel Stelor, medgrundare till initiativet Sustainable Plejs

undefined
My Wrethagen.

"Oj... var trevlig och snäll mot de som jobbar. Vi gör alla vårt bästa för att klara av den höga volym som landar in på Gotland på sommaren. Låt oss kontakta dig när det blir en öppning – har du varit ödmjuk, glad, trevlig och intresserad är det större chans att det är just dig vi ringer om det blir en avbokning."

Frida Domnauer, driver Värdshuset Lindgården

undefined
Frida Domnauer.

"Vissa av restaurangerna har drop-in-platser som bara är för drop-in, ej för att boka så då får man hänga på låset vid öppning och hålla tummarna!"

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!