Tvåplansvilla brann ner till grunden

Under natten till lördagen började det brinna i en tvåplansvilla i Roma. Räddningstjänsten larmades till platsen men kunde inte rädda fastigheten, som brann ner till grunden. Ingen person skadades i branden.

Under natten till lördagen brann ett hus i Roma ner till grunden.

Under natten till lördagen brann ett hus i Roma ner till grunden.

Foto: Felix Wedjesjö

Roma2023-03-04 01:19

Det var personer boende i huset som larmade om branden vid klockan 00.42 under natten mot lördag. Efter cirka tjugo minuter var två räddningsenheter på plats vid villan, medan ytterligare en enhet var på väg.

undefined
Enligt polisen skadades ingen person i branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

Enligt räddningstjänsten ska branden av okänd anledning ha uppstått på villans vind. Till en början ska det ha funnits en förhoppning om att begränsa branden till enbart vinden, men den ska sedan ha spridit sig till resten av det cirka 250 kvadratmeter stora huset.

– Personerna i huset kunde ta sig ut själva. Så den första uppgiften blev i stället att rädda saker och ting av värde, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör på räddningstjänsten.

undefined
När Helagotland.se:s reporter var på plats vid lunchtid på lördagen rykte det fortfarande från den nedbrunna byggnaden.

Totalt ska sju räddningsenheter ha varit på plats vid branden. När det stod klart att villan inte skulle gå att rädda inriktades arbetet på att låta den brinna ner under kontrollerade former och förhindra att elden skulle sprida sig till omgivningen. 

När Helagotland.se var på plats runt lunchtid på lördagen var en brandbil kvar vid fastigheten. Det kom då fortfarande en del rök från resterna av huset. Enligt Mathias Häglund kommer räddningstjänsten att vara kvar under större delen av dagen.

– Det är för att efterbevaka, om det skulle börja brinna igen, säger han.

Ingen person ska enligt polisen ha skadats i samband med branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats.

undefined
Räddningstjänsten kommer att vara på plats vid huset under dagen för att kontrollera att elden inte flammar upp igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om