Totalt drygt 70 000 följare på sociala medier känner henne kanske mest som "Mymblebee". Instagramflödet är en blandning av porträtt och andra fotografier från hennes portfolio, och inslag av mer komisk karaktär hämtade från Tiktok-kontot.
Tiotusentals följer där hennes videoklipp med tips och inspiration för att sy kläder, främst tidstypiska för medeltiden.
När vi träffar Isabelle hemma i Roma står halloween för dörren och pumpor i alla dess höstfärger både ute och inne. I en bokhylla står "Häxans kokbok".
– Jag har växt upp med en närhet till naturen. Jag har alltid älskat att vara utomhus, plocka svamp. Leva av och mednaturen, säger Isabelle MacKenzie.
Flytten till Gotland för två år sedan har länge varit en dröm för Isabelle och sambon, långt innan de ens började titta på hus här.
– Vi pratade om det i flera år, att vi måste till Gotland. Men det är ju inte bara att flytta. Man måste helst ha ett jobb innan, säger hon.
För två år sedan kom möjligheten att göra slag i saken. Medeltidsveckan hörde av sig och i dag har hon en halvtidstjänst som community manager och kommunikatör på deras kansli. Jobbet ger henne både en trygghet men också ett utrymme, som hon beskriver det, att skapa och arbeta med sådant som ligger henne varmt om hjärtat.
Det är allt från projekt där hon får vara kreativ och skapande, som att sy, till att producera foto och film.
– Jag började fota när jag var runt tolv, då fick jag min första riktiga systemkamera. Men det är en hård konkurrens om tid och energi från många andra intressen genom åren.
Och det var på Gotland det hände, under ett fotoprojekt 2016 där Isabelle stod modell. För hon har nämligen bott i Visby tidigare. Under två år läste hon Liberal Arts på Uppsala universitet, Campus Gotland. Men den sista delen av utbildningen fanns inte på Gotland och inför tredje och sista året tvingades hon flytta till Uppsala.
– Jag hade hunnit bli frälst i ön de där två åren. Egentligen kände jag det redan när jag klev av färjan i Visby första gången. Det låter så klyschigt, men så var det – jag kände att jag var "hemma" så fort jag kom hit.
Därav ett par år på fastlandet, där både hon och sambon (som också bott några år på ön) längtade tillbaka.
– Vi trivdes bra där vi bodde, i en bostadsrätt i Märsta med nära till både naturen och jobbet. Men det är något speciellt med Gotland och naturen här. Det är så unikt i både flora och fauna, att det finns saker bara växer just här.
I ljuskronan över matbordet hänger torkade örter och blommor. Likaså längs med väggarna i köket.
– Jag gör mycket örtte, salvor och annat. Men så är det ju vackert också, säger Isabelle.
Fantasy, lajv och historiskt återskapande är en del av livsstilen. Som barn följde Isabelle med sina föräldrar på Medeltidsveckan under flera år, så det har hon vuxit upp med.
– Det är dels en hobby, dels ett sätt att komma bort från nuet och till en värld som känns mer närvarande. Bristen på all teknik gör att man kommer undan en vardag där allt är bråttom och man är ständigt uppkopplad. Men det kan likaväl handla om en annan tidsepok – eller framtiden.
Tiktok då? Isabelle berättar att det blev en slags rivstart för allt, vid den tiden pandemin lagt en våt filt över alla slags sammankomster.
– Inget hände och det fanns inga medeltidsevenemang att åka på. Jag satt där med alla mina fina klänningar som jag sydde. Någon sa åt mig "du måste skaffa Tiktok!", men för mig kändes det lite töntigt, jag trodde att det var sånt som bara 16-åringar höll på med, haha. Men det finns verkligen något för alla.
Hon berättar att hon la upp klipp och visade upp sina hemsydda kläder.
– Jag gjorde det på ett lite tramsigt men informativt sätt – och på några dagar ramlade det in tusentals följare. Det var oväntat men häftigt. Nu känner jag inte att det viktiga är antalet följare man har. Men det har varit spännande att ta reda på vad det är som får folk att lyssna och engagera sig. Det är det engagemanget, att det blivit en community, som jag verkligen gillar.
Tiktok gav Isabelle en bra start på resan dit hon är i dag. Hon säger att hon haft ganska mycket tur längs vägen att bygga upp sitt varumärke.
– Jag gör ju så många olika saker! För mig är det viktigt att kunna uttrycka mig kreativt och att hela tiden fortsätta lära mig nya saker. Så länge man är öppen för nya erfarenheter och möjligheter, så kommer de till en. Det tror jag.