KLART: Äldreboendet ska byta namn

Snart får Romas äldreboende ett mer passande namn för verksamheten. Detta efter att en medborgare föreslagit förändringen. "Det är väldigt positivt och roligt", säger enhetschefen.

Roma äldreboende.

Roma äldreboende.

Foto: Dennis Pettersson

Roma2024-06-17 12:25

Vid socialnämndens sammanträde under torsdagen fattade man beslut om säga ja till ett medborgarförslag. Inlämnaren skrev bland annat att: "Äldreboende är ett namn som betonar att det är ett boende för äldre. I verkligheten bor där också yngre personer som på grund av sjukdom placeras på detta boende".

Därför tycker personen att boendet skulle kunna heta Björkstigen, eftersom adressen är Björkstigen 10. Eller att man utlyser en namntävling.

Nämnden skriver i sitt beslut att man ser positivt på ärendet eftersom namnet i dagsläget betonar att det är ett boende för äldre, vilket inte är fallet i verkligheten. Nu får såväl boende som ledningen vid Roma äldreboende i uppgift att ta fram ett nytt namnförslag för verksamheten på Björkstigen 10.

Carin Rosell är enhetschef vid Roma äldreboende och tycker medborgarförslaget låter som en god idé.

– Min tolkning är att vi ska diskutera ett nytt förslag med boende och personal. Vi har ännu inte hunnit prata ihop oss om hur vi ska ta fram förslag och om vi ska utlysa någon tävling. Det får vi se lite längre fram. Det är väldigt positivt och roligt. Det finns även fler boenden där man kan se över namnet eftersom det handlar om omsorg, säger hon.

När det nya namnet kan komma att träda i kraft är i dagsläget inte fastställt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!