Nu vågar Ejmunds satsa

- Himla bra. Nu kommer vi att satsa extra.Det säger Odd Norman, Ejmunds gård, mycket nöjd efter beskedet om Visbyslakteriets framtid.

Roma2010-06-09 04:00
Nu tänker Ejmunds bygga ut produktionen med 100 platser till. I dag har man plats för 750 djur.
- Jag tror inte vi är ensamma. Många har väntat på ett besked om slakteriets framtid, och flera av dem kommer att satsa nu. Den uppgörelse som träffats är mycket bra för oss, säger Odd Norman.
- Vi har fina förutsättningar för att hålla djur på ön. Tillgången på foder är bra, och det finns naturbeten. Och ingen vill transportera djur för slakt på fastlandet, tillägger han.

2 000 djur
Ejmunds levererar tillsammans med Stafva gård cirka 2 000 djur om året till slakt. Djuren har slaktats hos Scan i Visby, men styckningen och paketeringen gjordes tills för några månader sedan av konkurrenten Atria och Fruängens Kött & Fläsk AB i Stockholm. När Atria i mars beslutade att lägga ner verksamheten med konsumentpackat kött började Ejmunds i stället att paketerar hos Svenskt Butikskött.
- Jag har fullt förtroende för Svenskt Butikskött. Lösningen med delat ägarskap blir himla bra, tror Odd Norman.
Den uppgörelse som träffats innebär att finstyckningen görs hos Svenskt butikskött i Stockholm.
- Det är bra. Finstyckning och paketering ska göras så nära kunden som möjligt, tycker Odd Norman.
Att Scan blir kvar med en fjärdedel i nya Gotlands Slagteri AB tycker Odd Norman är bra, särskilt som Scans bolag SLS (Svenska livdjur och service) fortsätter med sin verksamhet.
- Det är en trygghet för oss att SLS finns kvar för förmedlingen av livdjur, säger Odd Norman.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om