Förra veckans varma vårväder bådade gott för primörerna men utan fortsatt sol och värme blev det ingen sparrispremiär på Stenhuse.
– På måndag skulle gårdsbutiken ha sparris men det kommer inte finnas, det har varit för lite sol, säger Tomas Stenhuse som driver Stenhuse gård i Sanda.
Dagen innan anlände 23 plockare från Thailand redo att sig an årets första skörd i gårdens sex hektar stora sparrisodling i odlingstunnlar.
Tidigt på torsdagsmorgonen gav de sig ut och tog av all duk från tunnlarna och efter en timmes arbete var de klara med årets första sparrisskörd.
– Det blev två kilo, säger Tomas Stenhuse.
På botten av två små lådor ligger de gröna delikatesserna.
– Till grossist skulle kilopriset ligga på ungefär 165 kronor, men de första kilona brukar jag dela ut till grannarna, säger Tomas Stenhuse.
Han har tagit bilen ner till sparrisfälten, vinden river i dukarna och regnet hänger i luften. På fältet bredvid rensar thailändarna ogräs i jordgubbslandet istället.
– Längre fram när skörden kommer igång är det fulla dagar med jobb för 35 man. När det blir varmt kommer det att "braka upp" på det här fältet, då kommer det att bli tio ton att skörda, säger han.
Totalt odlas 19 hektar sparris och årets skörd väntas ligga på ungefär 45 ton.
Men ännu kan mycket hända. Oron för frosten finns alltid där och under nästa vecka väntas temperaturer runt nollan på nätterna.
– Blir det en natt med tre till fyra minusgrader då försvinner allt, säger Tomas Stenhuse.
På den lilla vägen ner till odlingarna kommer förmannen Siriporn Kokfai körande med sin röda moped. Hon har jobbat på Stenhuse gård sedan 2010 och leder nu arbetet på fälten.
– Det blir en stor omställning för de som kom i går från Thailand där det är 43 grader mot detta, det är som en chock, säger hon.
Ute i jordgubbslandet har arbetarna dragit sina stora rishattar ned över öronen.
– När regnet kommer går vi upp i packeriet, säger hon.
Siriporn Kokfai kommer själv från Thailand och det är i hennes hemby Udonthani i nordöstra Thailand som alla arbetarna har rekryterats.
– Det fungerar otroligt bra, säger Tomas Stenhuse.
Han och Siriporn Kokfai pratar om hur de ska lägga upp arbetet, istället för att skörda igen på lördag bestämmer de sig för att vänta fyra dagar, till på måndag innan sparrisen åter ska skördas.
– Gårdsbutiken är redan öppen men vi får se om det blir någon sparris nästa måndag istället.