Kulinariska Gotland har under 2017 gjort en rejäl nysatsning och fått in fyra nya krogar i föreningen. Målet är att öka mångfalden i föreningen och visa upp en större bredd bland restaurangerna. Om en restaurang vill vara med i föreningen finns flera krav – ett av de viktigaste kriterierna är att restaurangen måste vara omnämnd i White Guide.
– Nu kan vi visa upp en helt annan mångfald och tillsammans kan vi engagera oss i att utveckla gastronomin på Gotland, säger Frida Domnauer, suppleant i styrelsen och aktiv inom föreningen.
Hon säger att det är roligt att det kommit in ny energi i Kulinariska Gotland.
– De flesta av oss känner varandra väldigt bra, umgås mycket och har jätteroligt ihop, nu har vi chans att skapa häftiga evenemang tillsammans också.
Föreningen står bland annat bakom middagen under Njuta av Gotland som kommer arrangeras 27 maj. Till 2018 kommer föreningen att starta veckan "Gotland gastronomy week" – vilket ska bli matvärldens svar på Öppna ateljéer.
– Vi vill ha med hela Gotland och tänker prata med olika producenter samt övriga restauranger på ön. Då kan det till exempel bli så att någon krog har provning av något slag, en speciell middag, kanske med en gästkock på någon annan krog och en producent som kanske har ett event på sin gård eller i sitt bryggeri . De jag har pratat med har verkligen blivit inspirerade av idén, säger Frida Domnauer.
– I höst kommer vi att ta tag i arbetet med den veckan och inledningsvis kommer det nog bli så att vi kör torsdag till söndag sista veckan i april. Vi vill ha med hela Gotland, från restauranger till producenter.
Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.