Flera svårsålda restauranger i centrala Visby

Flera restaurangverksamheter i Visby väntar på att få nya ägare, men för många verkar försäljningen gå trögt. "Restaurangbranschen har varit tuff de senaste åren", säger mäklaren Lars Nilsson.

Rosengården är en av flera Visbyrestauranger som legat ute till försäljning under en längre tid.

Rosengården är en av flera Visbyrestauranger som legat ute till försäljning under en längre tid.

Foto: Söderlund Tommy

SEGA AFFÄRER2019-08-24 07:02

Ett flertal krögare i Visby har tagit beslutet att sälja sina restauranger, men för många tar försäljningen tid. Amarillo, Isola Bella och Rosengården är exempel på restauranger som legat ute till försäljning i flera månader.

– Det har varit en hel del spekulanter till och från men inget har kommit i mål ännu, säger Lars Nilsson som är ansvarig mäklare för de nämnda restaurangerna.

Att ha tillgång till det kapital som krävs för att kunna köpa de nämnda verksamheterna har varit svårare än väntat.

– På någon av dem har det diskuterats bud men det handlar om att få loss tillräckligt med pengar för att köpet ska kunna genomföras, där kan bankerna vara rätt tuffa, säger mäklaren.

Han menar att det inte bara är på Gotland som restaurangverksamheter är svårsålda och att det är flera orsaker som kan ligga bakom det.

– Restaurangbranschen har varit tuff de senaste åren och så har det varit i hela landet. Det går alltid upp och ner och just nu har det nog mycket att göra med att den svenska kronan är svag, säger Lars Nilsson.

Mäklaren berättar att sänkningar av utgångspriset av vissa objekt är något som diskuterats, men att priserna för restaurangverksamheter på Gotland generellt sjunker mot hösten.

– Det är absolut en prisskillnad om man skulle köpa i maj gentemot om man skulle göra det nu när säsongen är slut. Det är oavsett om det är året-runt-restauranger eller något som bara är öppet under sommaren, säger Lars Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!