Bland annat beslutades om att tillsammans med Stockholms läns landsting påbörja upphandling av en mer flexibel teknisk plattform för vårddokumentation, som ska ersätta nuvarande journalsystem.
Vidare godkände nämnden en kompetensförsörjningsplan för perioden 2018-2021.
– Planen ska bidra till att vi lyckas möta framtidens utmaningar genom att attrahera, rekrytera, engagera, utveckla och behålla medarbetare, säger nämndens ordförande Stefaan De Maecker (MP) i ett pressmeddelande.
Tillsammans med kostnader för utomlänsvård och läkemedelskostnader har problemen med att långsiktigt rekrytera medarbetare identifierats som betydande anledningar till hälso- och sjukvårdens skenande underskott ekonomiskt. Som en konsekvens har hyrpersonal anlitats i större utsträckning än vad som varit önskvärt.
– Det är glädjande att se att antalet arbetspass med hyrsjuksköterskor minskar vilket innebär att utgångspunkten för 2018 är ljusare jämfört med inledningen av 2017, säger Stefaan De Maecker.
LÄS MER: Vårdens kostnader skenar
Med anledning av underskottet på 47,8 miljoner kronor hittills i år så lade den borgerliga oppositionen fram ett yrkande.
– Den borgerliga oppositionen anser att det är ytterst otillfredsställande att överraskas av underskott, säger Inger Harlevi (M) som är gruppledare för det borgerliga blocket.
I yrkandet föreslog Harlevi att nämnden begär att få hjälp från regionstyrelsen med att ta fram ett sätt att hantera den ekonomiska redovisningen, så att kostnader bokförs när de i realiteten uppstår.
– Anledningar som lyfts fram är sena fakturor från hyrföretag och utomlänsvård. Det handlar i samtliga fall om kostnader som uppstått bakåt i tiden. Det är en oacceptabel ordning som indikerar att vi inte har koll på kostnaderna.
Yrkandet blev nedröstat i nämnden.
– Vi kan inte tolka det på annat sätt än att majoriteten är ointresserade av att ha koll på ekonomin, säger Inger Harlevi.
Stefaan De Maecker hade ett tilläggsyrkande om att upparbetade kostnader på ett bättre sätt ska redovisas i årsredovisningen.
– Det är ett litet steg på vägen mot att få bättre kontroll, men ger inte samma tydliga bild som vårt yrkande skulle göra, säger Inger Harlevi.