Studentlägenheter står tomma i Visby

Gotlandshem har flera studentlägenheter som står tomma. Detta förbryllar både bostadsbolaget och studentkåren Rindi.

Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Foto: Montage

Skola och utbildning2019-09-15 06:29

Under många år har studentorganisationerna krävt att fler studentbostäder byggs. Nu har terminen startat vid Campus Gotland, men hos Gotlandshem finns 15 studentlägenheter som ingen velat hyra. De kostar omkring 3 000 kronor i månaden att hyra och är basmöblerade. Hos bostadsbolaget råder stor förvåning. 

– Det här har vi aldrig varit med om tidigare. Jag får inte ihop det. Vi får rapporter om att det är brist på studentbostäder och här står vi med lediga lägenheter, som du dessutom får hyra året runt. Studenterna har en trygghet i att de har kvar sin lägenhet under sommaren och behöver inte leta ny bostad igen till höstterminen, säger Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Oskar Svärd, ordförande för studentkåren Rindi är lika förbryllad. Han har själv gett uttryck för att studenternas bostadssituation behöver förbättras.

– Jag är i Uppsala just nu, när jag kommer tillbaka till Visby ska jag kolla närmare på det här. Någonstans har det blivit ett missförstånd tror jag, säger Oskar Svärd.

Han har haft kontakt med Gotlandshem inför terminsstarten och är informerad om situationen. Studenternas organisation ska ha ett nytt möte med Gotlandshem i nästa vecka för att se vad som hänt. 

– Som sagt, någonstans har det blivit ett missförstånd här, det är jag övertygad om, säger Oskar Svärd.

Klart är att lägenheterna ligger kvar på bostadsbolagets sajt och att tisdag 17 september är sista dagen att göra intresseanmälan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!