Stor glasskiva krossad vid padelbanan – vaktmästaren har fått nog

Sliteborna vaknade till en trist syn på lördagen. En glasskiva som skulle användas som ljuddämpare vid padelbanan har krossats – avsiktligt, misstänker man. "Händer något ofog här var och varannan dag", säger Dag Strauka.

Visby tennisklubb, som äger padelbanorna vid stranden i Slite, har lejt Slitebon Dag Strauka för att se om banorna.

Visby tennisklubb, som äger padelbanorna vid stranden i Slite, har lejt Slitebon Dag Strauka för att se om banorna.

Foto: Gunnar Fardelin

Slite2024-06-01 16:19

När Helagotland får Dag Strauka på tråden under lördagsförmiddagen har han stått och plockat glas ur gräset i flera timmar.

– Det är tusentals småbitar. Först tänkte jag köra industridammsugare för att få bort allt, men det är ingen idé.  Vi får dra bort yttersta skiktet och lägga ny jord över helt enkelt. Barn brukar gå här i gräset. Vi vill inte att någon skär sig, säger han.

Med "här" åsyftas gräsplätten intill tennis- och padelbanorna i Badhusparken. Under natten till lördagen hade en av glasskivorna som snart skulle upp som ljuddämpare vid padelbanorna välts till marken och krossats. 

Skivan stod fastbunden i väntan på montering, varför det inte råder någon tvekan för Dag Strauka, som tar hand om banorna för Visby tennisklubbs räkning.

undefined
Skivan krossades i tusentals små bitar. För att förhindra att någon skadar sig kommer man troligen att behöva lägga ny jord över markplätten.

– Det är någon som bränt av snörena som höll uppe glaset, och troligtvis tippat det rakt ut sedan. Det för jävligt vad de hittar på. Var och varannan dag händer något ofog här i Slite nu för tiden. För ett tag sedan var det någon som krossade rutor på Slite strandby också.

Händelsen ska nu polisanmälas, säger Dag Strauka. Enligt honom har även Röda korset och sjöfartsmuseet i hamnen råkat ut för skadegörelse och inbrott den senaste tiden.

– Det verkar vara tufft att hitta dem som gör det här. Men nån gång åker de väl dit, får vi hoppas. De här skivorna är värda tiotusentals kronor, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!