Militärt underhållningsprogram spelas in på Gotland

TV4-satsningen "Elitstyrkans hemligheter Sverige" spelas just nu in på Enholmen. Reality-serien kommer att sändas nästa år.

TV4:s "Elitstyrkans hemligheter Sverige" spelas in på Enholmen utanför Slite.

TV4:s "Elitstyrkans hemligheter Sverige" spelas in på Enholmen utanför Slite.

Foto: Montage

Slite2020-09-19 18:03

I juni gick TV4 ut och sökte deltagare till en ny programserie. Tolv män och kvinnor ska delta i den svenska versionen av "SAS, Who dares wins" – en serie där deltagarna går igenom uttagningsprov liknande dem som görs av militära elitstyrkor. 

Inspelningarna sker vid det gamla fortet på Enholmen utanför Slite. 

– Jag kan bekräfta att det är så, säger Amanda Hjärtmyr, press- och pr-ansvarig vid TV4.

Tävlingsmomenten i serien är tänkta att återskapa rekryteringsprocessen för den brittiska elitstyrkan SAS för en grupp civila. Personer som ska ha tjänstgjort vid det mytomspunna förbandet är med och leder övningarna i den brittiska versionen av serien. "Who dares wins" – den som vågar vinner, är mottot för den brittiska specialstyrkan, som först blev känd genom gisslandramat på Irans ambassad i London 1980.

Hur upplägget för den svenska versionen ser ut är ännu hemligt. 

– Vi kommer att gå ut med information om vilka som deltar och sådant längre fram, säger Amanda Hjärtmyr. 

I den engelska versionen går deltagarna genom svåra fysiska och psykiska utmaningar under åtta dygn. Deltagarna utsätts för en rad prövningar i grupp, men också individuellt. Hur realistiskt programmet är har diskuterats flitigt i olika diskussionsforum på nätet. Det bör påpekas att de brittiska yrkessoldater som är aktuella för antagningsprov till specialförbanden måste ha flera års erfarenhet och rekommenderas till provet av sina överordnade. 

Bilder från tidigare säsong av programmet.
Bilder från tidigare säsong av programmet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!