När Arla stängde mejeriet i Stånga försvann över 40 tjänster från socknen och lokalerna gapade tomma i flera år. Men 2007 köpte bröderna Stenegärd den 2 500 kvadratmeter stora lokalen och startade företagshotell.
– I början såg det lite hopplöst ut men vi såg möjligheter, säger Lars-Erik Stenegärd som är vd för de fyra brödernas företag Plog AB.
Till en början var det osäkert vad de skulle göra med den stora lokalen men nu driver de företagshotell med ett tiotal företag som hyr in sig.
Bakom ett moln av vattenånga står Dean Berglind som driver företaget Gotlandstvätt AB. Han är det nyaste tillskottet i företagshotellet.
– Sedan jag blev uppsagd från bygget ville jag prova mina egna vingar, säger han när vattenångan i den nyrenoverade lokalen har lagt sig.
Många av kunderna kommer från närområdet och det saknades en biltvätt i Stånga.
– I stan finns det redan så många biltvättar, här fanns det ingen, säger han.
I lokalen intill har besiktningsföretaget Besikta flyttat in.
– Besikta är motorn i det här, säger Lars-Erik.
De öppnade sin verksamhet 2012 och stationen sysselsätter nu tre personer.
– Generellt har vi mycket kunder. Det är lågsäsong nu men vi har mycket bokningar, säger Michael Lövdahl som driver stationen.
Liksom övriga delar av det gamla mejeriet, där företag hyr in sig, har lokalen byggts om för att passa bilprovningen, även om den från början passade ganska bra för den nya verksamheten.
– Här tog de in mjölken och körde rakt igenom när det var mejeri. Det var ganska många mjölkbilar som körde genom här varje dag, säger Lars-Erik och visar de två enorma portarna på vardera sidan av lokalen.
Spåren av det gamla mejeriet finns kvar lite här och där, många av väggarna är fortfarande klädda med vitt kakel och vissa lokaler är anpassade för livsmedelsproduktion.
Lars-Erik slår upp dörrarna till ett av rummen som, under mejeriets tid, användes för saltlakning.
– Här inne förädlas det kött nu, säger han.
Lokalen är stor och det finns gott om utrymmen som ännu inte är uthyrda.
– Om det kom hit ett liknande företag till så skulle de kunna dela på kylrummen.
För att lokalerna ska passa till de olika företagen krävs det att de byggs om en del. Väggar har tagits ner och andra byggts upp. För att hålla nere kostnaderna har vissa dörrar och andra saker bara flyttats om i lokalen för att de ska passa den nuvarande verksamheten.
En av bröderna har grävfirma och han har fått hjälpa till med lite grovarbeten. Lars-Erik är passande nog elektriker och jobbar fortfarande deltid på sin egen firma.
– Vi har försökt göra mycket av lite, det är klart att det kostar en del men man får inte ”banga” för det, säger Lars-Erik.
En dörr i den äldsta delen av mejeriet leder in till ett helt nytt gym.
– Här inne stod jag och vände ost när jag jobbade extra på mejeriet en sommar, säger Lars-Erik.
Nu är det Sunrise gym som öppnat en filial till företagets andra gym som ligger i Burgsvik.
När mejeriet lades ner tyckte byggnadsnämndens dåvarande ordförande att det skulle byggas bostäder i lokalen. Men Lars-Erik tyckte att det fanns ett större behov av att skapa jobb.
– Stånga är nog Gotlands Gnosjö, det har alltid varit så. Det här med att allt ska vara i stan, det vägrar jag att acceptera, säger han.