– Det har gått åt så fruktansvärt mycket mer än vi tänkt, säger Oliver Lundberg från Eke som tillsammans med sin syster Emelie laddat med 50 ton potatis.
Det räckte bara till 40 000 påsar med 180 gram chips i varje.
Oliver Lundberg blir 23 år i sommar och grunnade på att börja tillverka potatischips i ett UF-företag när han gick på gymnasiet. Nu fick planerna vänta några år men i början av året hade han och systern fått klar sin affärsplan och började tillverkar potatischips i gamla mejeriet i Stånga. Försäljningen har gått bra och nu är deras lager av råvaran potatis slut.
– Vi har varit ute i butik sedan början av mars.
Omkring 35 butiker, varav en på fastlandet, har de levererat till. Världspremiär för chipsen fick affären i Stånga stå för.
Utan några större åthävjor har de lanserat produkten och byggt upp företag på kort tid. Stolt berättar Oliver om deras miljösatsningar.
– Vi kör fossilfritt. Vår fritös drivs på biogas och råvaran är lokalt producerad.
Rapsoljan är också lite unik i chipssammanhang.
Hur framtiden ser ut för syskonen är lite oklart men de siktar på 250 till 300 ton potatis inför hösten.
– Jag tror vi klarar oss i tolv månader på det.
Lagringen sköter de själva.
– Det ska vara lite högre temperatur än för matpotatis, det är väldigt viktigt, berättar han.
Sedan är det dags att vidareutveckla produkten.
– Jag kan tänka mig andra typer av chips och att packa dem i mindre påsar, ger han som exempel.
Drömmen är att dubblera produktionen och expandera till fler butiker.