Gotländskt på ny krog i Stockholm
Centrala Stockholm har fått en ny krog: Restaurang Gotland med mängder av gotländskt på menyn.
Kökschefen heter Andreas Johansson och det är han som styrt ägarna in på det gotländska.
- Jag har varit väldigt mycket på Gotland under hela min uppväxt. Ofta fyra, fem gånger om året. Mina föräldrar har sommarhus vid Kvarnåkershamn, berättar han.
För nio år sedan gick han ut restaurangskolan och efter jobb på krogar inom såväl som utom landets gränser, är det nu Andreas Johansson som styr i köket på Restaurang Gotland.
- Vi var på Gotland i somras och träffade våra leverantörer vid Stafva, Stenhuse gård, Ejmunds och många fler. Troligen kommer vi att utöka antalet gotlandsproducerade råvaror nästa år.
På menyn finns redan nu Kravmärkt lammkött, nötkött, griskött samt mängder av grönsaker och rotsaker från Gotland. På dryckeslistan återfinns flera produkter från Gutevin i Hablingbo.
Andreas Johansson säger att gästerna snabbt hittade till krogen.
- Det har i stort sett varit fullt sedan vi öppnade.
Priserna ligger mellan hög och medel. En varmrätt kostar runt 300 kronor och en stor gotlandsmeny med sex rätter (kött, fisk, ost, dessert) går loss på 900 exklusive dryck.
- Det enda vi saknar nu är personal som har den rätta dialekten!
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!