Egentligen skulle de redan ha öppnat restaurangen ute på Stora Karlsö, Liv Marend och Niklaas van Bruggen. Men coronapandemin satte stopp för besökare till ön. I väntan på nästa säsong har därför paret via Facebook efterlyst en annan verksamhet där de kan använda sitt färdiga krogkoncept.
– Vi har lagt ner jättemycket arbete på det här. Tagit fram menyer och vinlistor, hittat leverantörer och sökt alkoholtillstånd. Så vi tänkte att det kanske finns en annan, befintlig rörelse som vill ha ett härligt litet hållbart krogkoncept eller som vill anställa oss, säger Liv Marend.
De vill gärna till Gotland eftersom de har anknytning till ön. Liv Marends pappa bor i Klinte och Niklaas van Bruggen har gått på folkhögskolan och bott här i flera år.Och efterlysningen på Facebook verkar ha gett resultat.
– Vi har fått flera intressanta svar. Vi är på väg över till ön, så det är mycket möjligt att det blir napp, säger Liv Marend.
Hon och Niklaas van Bruggen har 25 års erfarenhet av krog och besöksnäring, de har bland annat jobbat på fjällstationer både i köket och som guider. Inför säsongen på Stora Karlsö lärde de sig mycket om vad som produceras lokalt. Nu hoppas de på ett avtal för nästa år på Stora Karlsö och den här sommaren vill de använda det de lärt sig, som en förberedelse för 2021.
– Här finns fantastiska råvaror och odlingssäsongen är lång. Vi har också lärt oss om den fisk som finns här, till exempel hade vi en fiskkaka på id på menyn, säger Liv Marend.