Gotlänning syns i kampanj för FN

Svenska FN-förbundet har tagit fram en ny kampanj. I den medverkar Abdulalim "Allam" Alkatea från Roma. "Jag är själaglad över att få vara med", säger han.

Abdulalim "Allam" Alkatea är till vardags anställd som bygglovshandläggare vid Region Gotland.

Abdulalim "Allam" Alkatea är till vardags anställd som bygglovshandläggare vid Region Gotland.

Foto: Magnus Ihreskog

Sverige2019-10-13 14:59

Abdulalim "Allam" Alkatea är ordförande i Gotlands FN-förening. När nu svenska FN-förbundet tagit fram en marknadsföringskampanj medverkar han tillsammans med fyra andra medlemmar. I kampanjen, som går under namnet "Dela vår dröm", presenteras Romabon som ”rättvisekämpe”.

– Jag är själaglad över att få vara med och verka för en rättvis och fredlig värld. Ingen ska behöva utsättas för krig eller förföljelser. Svenska FN-förbundet gör ett fantastiskt arbete och jag är glad över att kunna var med och bidra. Varje insats är viktig”, säger Abdulalim Alkatea i ett pressmeddelande.

Petra Hallebrant är generalsekreterare i Svenska FN-förbundet. Hon är nöjd med Abdulalim Alkateas medverkan.

– Medlemmar och aktiva i hela landet är ryggraden i FN-rörelsen. Därför är vi glada över att Abdulalim Alkatea är med och representerar det engagemang som finns över hela landet – och pekar på att ännu fler är välkomna i arbetet för en bättre värld, säger hon i en kommentar.

Kampanjen rullar igång den 11 oktober, på FN:s internationella dag för flickor.

Till vardags arbetar Abdulalim Alkatea som arkitekt och bygglovshandläggare på Region Gotland.

Under Almedalsveckan 2018 hjälpte han till med att göra ett webb-tv-program tillsammans med Lernia. I programmet "Jalla Almedalen" försökte man förklara den politiska debatten på lätt svenska och arabiska.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!