Svenska folket är fantastiska på att tacka sina framstående stjärnor. Idrottsgalor, musik- och skådespelargalor, till och med handeln har sina egna hyllningsevent.
Men vem hyllar den vanliga människan, till åldern nu, men som var med om att bygga landet?
I de tankarna gick han, Georgis Touma från Norrköping. Därför hölls på tisdagen den första seniorgalan på Gotland, en idé som gått på export över landet.
Prinsesstårta och kaffe, underhållning från scenen av tv-ansiktet Ragnar Dahlberg och dansbandsmusikern Towe Widerberg.
Egentligen inget särskilt märkvärdigt, ett par timmars samvaro, bara, med folk som vill dö unga men så sent det bara går.
Människor som en gång i tiden skar ost med vaxat snöre och hade utedass på gården, som fascinerat svängde till höger i september -67 och minns 14-årige ”Hajen” Hannerz sopa hem 10 000 spänn i ”Kvitt eller dubbelt”.
1989 kom Georgis Touma, tillsammans med sin mamma, som flykting från Syrien och kastades in i samma ovisshet som många hamnat i sedan dess.
Sju år tog det att få uppehållstillstånd, men nu står han, 45 år gammal, stadigt i det svenska.
– Jag tänkte; har jag någon gång tackat mamma för allt hon gjort? Nej, det hade jag inte. Det här är mitt sätt att säga tack till dem som gått före, de som gjort att jag kan leva det liv jag lever, säger han.
I år hölls seniorgalan i Norrköping för fjärde året, för första gången genomförs den dessutom på ytterligare tolv platser i mellansverige. Företag och kommuner har inte varit svåra att knyta till sig:
– De känner att det här är en sann sak, tror jag. Och att de också en dag blir gamla, säger Georgis Touma.
Ragnar Dahlberg, känd inte minst från tv-program som ”Café Norrköping” och ”Go’kväll” dit han fick beundrarbreven att strömma in, underhöll med minnen och hågkomster:
– Det finns så mycket kunskap i den här lokalen som inte tas tillvara, den som blivit äldre betraktas ofta som en kuf, som någon som inte är att räkna med. Tänk vad misstag som kunde undvikas om de frågade oss först, säger han.
Men faktum är att det finns de som frågar. En mini-mässa var uppbyggd där företag och organisationer stod med öppna armar.
Margaretha Larsson representerade socialförvaltningens resursteam:
– Vi har redan pensionärer som tidigare varit i branschen som hoppar in och hjälper oss och vi tar gärna emot fler. Ett sätt att känna sig behövd och att kunna hjälpa andra, berättar hon.