Det var under tisdagen som Region Gotland först var på plats hos ett livsmedelsföretag. De hade efter kontakt med Livsmedelsverket fått information om att företaget bedrev en olaglig verksamhet. När Region Gotlands livsmedelsinspektörer kom till platsen nekades de tillträde till lokalerna och ägarna ville inte heller visa upp den dokumentation som efterfrågades.
Regionen tvingades då till slut att begära hjälp av polisen för att få tillträde till lokalerna.
– Alla verksamheter som bedriver livsmedelshantering, försäljning eller servering måste registrera sig hos regionen och ska godkännas av Livsmedelsverket, säger Maria Smitterberg, livsmedelsinspektör vid Region Gotland.
Nu får företaget inte längre sälja eller producera något livsmedel förrän de har registrerat sig hos Region Gotland och Livsmedelsverket.
– Vi fick reda på det här under tisdagen och har även följt upp det under onsdagen. Vi har meddelat att de behöver registrera sig och att de har belagts med ett förbud att sälja och tillverka livsmedel, säger Maria Smitterberg.