Köttbullar med spik hittade — åts upp av hund

Köttbullar fyllda med nålar har hittats vid ett dagis i Fårösund. "Tänk om någon stoppat den i munnen", säger Fårösundsbon Jeffrey Björklund.

Håkan Onsjö, veterinär.

Håkan Onsjö, veterinär.

Foto: Petra Jonsson/arkiv

Tingstäde2019-10-01 20:00

Köttbullar som innehåller nålar och spik har påträffats i Fårösund och Tingstäde, en nyhet som SR Gotland var först att rapportera om. Fårösundsbon Jeffrey Björklund gjorde den obehagliga upptäckten på väg till dagis. 

– Det var i korsningen Villavägen-Skolvägen och jag var på väg till dagis med sorken. Jag trampade på en köttbulle och upptäckte att den innehöll nålar, vanliga knappnålar, säger Jeffrey Björklund.

Att den upptäckten gjordes utanför en förskola oroar honom. 

– Tänk om någon stoppat den i munnen. Barnen här är ju ett till två år. I den åldern gör de ju lite vad som helst, säger Jeffrey Björklund.

Köttbullar preparerade med spik har hittats i Tingstäde. Petra Norén anade oråd efter en runda med hunden längs banvallen.

– Jag fick ju panik, verkligen panik, så jag gick tillbaka till banvallen. Då hittade jag ungefär sju köttbullar med spik i, säger hon till SR Gotland.

Hennes hund har tillfrisknat efter händelsen och ärendet ska vara polisanmält.

– Det är obegripligt att någon kan göra så. Spikar och nålar kan ge skador i munnen och i tarmen hos hundar och det skapar ett väldigt lidande. Man ska däremot inte överdriva riskerna. Tamdjur som kommer i veterinärvård kan vi i stort sett alltid hjälpa, säger Håkan Onsjö, veterinär. 

Varningar på Facebook om mat som preparerats med spik eller nålar för att skada djur har tidigare beskrivits som vandringshistorier. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!