I en tidigare artikel i GT uttrycker Tofta bads vänner oro för att de inte kommer att kunna vandra fritt på stranden i framtiden. "Det ser ut som ett kalhygge på stranden. Där är planen att placera 17 villor", sa Ann Enström till GT.
Hon får mothugg av trion bakom projektet.
– Det enda som byggs på stranden är restaurangen, som ersätter den tidigare strandrestaurangen. Men den ligger utanför detaljplansområdet, säger Johan Gate.
Johan Gate, Patrik Rees och Johnny Ruthström påpekar att detaljplanen inte är färdig än och de skisser som de tagit fram förändras efter hand och kommer att fortsätta att ändras tills detaljplanen är beslutad.
– Vi vill absolut inte bygga inom strandskyddat område, vi vill också att folk ska kunna vara på stranden, säger Patrik Rees.
Att de ska bygga stugor på den röjda marken som Ann Enström kallar "kalhygge" är inte sant, hävdar han.
– De kommer ligga i trädkanten. Vi har inte röjt för att bygga, det här är sociala ytor.
Bara en tredjedel av de 250 metrarna strand som trion äger har röjts, resten är tätt igenvuxen av träd och buskar. Johnny Ruthström hävdar att röjningen gjorts helt efter länsstyrelsens godkännande.
– Här var skog tidigare, där har jag tillsammans med länsstyrelsens handläggare gått från träd till träd och märkt ut vilka som ska stå kvar, säger han.
Anna-Lena Fritz, enhetschef länsstyrelsen, kritiserar den röjning som gjorts, att det tagits bort för många martallar och för mycket av växttäcket som binder sanden och att man ska kontrollera om något fel begåtts.
– De ska alltså kontrollera om de själva gjort något fel, säger Johnny Ruthström.
– När man tar bort träd och buskar så försvinner också gräset, men om två år kommer gräset att vara tillbaka på dynerna, säger Johan Gate.
Trion är också kritiska det montage till skiss som Tofta bads vänner gjort.
– Husen är för stora och alla bungalows ligger för nära stranden. Vill man visa något som är stort och klumpigt så har man lyckats, säger Johan Gate.
Gruppens oro för att bungalows ska bli bostadsrätter är också helt ogrundat, menar de.
– Vi gör det här för att vi vill vara ett hotell och alla bungalows tillhör hotellet, säger Johan Gate.
– Bostadsrätterna vid parkeringen är ett sätt att finansiera hotellet, men det gör också att det här blir en åretruntsatsning, säger Johnny Ruthström.