Nya planer – därför säljer de verksamheten

Follingbo trädgård har varit till salu i ett år, men fortfarande har inte rätt köpare kunnat slå till. Nu tar ägaren hjälp av mäklare.

Follingbo trädgård är till salu, och har varit det i cirka ett år.

Follingbo trädgård är till salu, och har varit det i cirka ett år.

Foto: Henrik Radhe

TRÄDGÅRD TILL SALU2017-10-31 10:09

Follingbo trädgård med växthus och odlingsmark på 6 000 kvadratmeter har egentligen varit till salu i cirka ett år. Verksamheten säljs med aktieöverlåtelse där man köper bolaget. Priset är 500 000 kronor. Tidigare har objektet lagts ut på annons, men nu tar ägarna hjälp av mäklare som kommer lägga ut objektet inom kort.

LÄS ÄVEN: Follingbo trädgård till salu – "Blandade känslor"

– Vi lade själva ut det på annons i januari i år, och det har varit flera intressenter här, säger Patrik Roos, som tillsammans med frun Cecilia driver det.

Men trots att det gått ett år, menar han att objektet inte är svårsålt.

– Vi har haft många som velat ta över, men jag skulle säga att problemet snarare varit att bankerna inte har velat bevilja lån till de som varit seriöst intresserade, säger Patrik Roos.

Verksamheten har fortsatt utan uppehåll, och kommer enligt Patrik Roos också göra det oavsett om trädgården byter ägare eller inte.

– Det ska drivas vidare, frågan är bara om det är vi eller någon annan som gör det.  Vi är mitt i vår högsäsong nu, julstjärnorna är på väg och de första penséerna har just börja komma upp, så vi reder oss.

Han menar att om de själva fortsätter driva trädgården så kan det dock riskera att bli i mindre skala då de vill kunna gå ner i tid och slippa helger. Men Patrik Roos säger också att han inte vill bort från trädgårdsbranschen.

Vad är era framtidsplaner om trädgården byter ägare?

– Vi vill inte riktigt berätta om våra framtidsplaner, för det beror på en eventuell köpare och handlar om hur försäljningen blir. Vi har ett par tre olika scenarier som vi jobbar utifrån, men i alla de planerna ingår samma typ av yrke, säger han.

Patrik Roos på Follingbo Trädgård.
Patrik Roos på Follingbo Trädgård.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!