Nya tag för att stoppa tjuvbadare i Köpenhamn

Uppemot 200 000 personer varje år badar olovligen i Köpenhamns hamnområde och i princip ingen av dem bötfälls av polisen för sitt badande.

Nu tas nya tag för att stoppa tjuvbadare i Köpenhamns hamnområde. Badaren på bilden har inget med texten att göra.

Nu tas nya tag för att stoppa tjuvbadare i Köpenhamns hamnområde. Badaren på bilden har inget med texten att göra.

Foto: Jon Olav Nesvold/AP/TT

Brott & Straff2020-08-17 23:25

Det vill By och Havn som ansvarar för hamnområdet ändra på. Hamnorganisationen, som ägs gemensamt av Köpenhamns kommun och transportdepartementet, kommer att ändra i hamnreglementet så att det blir lättare för polisen att bötfälla badare som tar sig ett dopp på andra ställen än de markerade badplatserna.

Kristian Wederkinck, kommunikationschef på By och Havn, säger att badandet vållar problem för sjöfarten i hamnen. Dessutom kan man inte garantera att vattnet är rent nog att bada i.

– Folk som simmar i havet ser bara ut som små prickar i vattnet, så om de simmar utanför havsbaden är det svårt för båtar och havsbussar att se dem, säger Kristian Wederkinck.

Den senaste tidens värmebölja fått köpenhamnsbor att flockas till hamnområdet för att svalka av sig. De nuvarande badzonerna kommer nu att utökas och skyltningen ska bli ännu tydligare än vad den är i dag. Hamnorganisationen jobbat också med att ta fram en app som ska visa var det är okej att bada och hur trångt det är på respektive badplats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!