Det var på nationaldagsfirandet den 14 juli 2016 som en framrusande lastbil dödade 86 människor.
Föraren, 31-årige Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, sköts till döds av polis strax efter dådet.
Åtta personer, sju män och en kvinna, åtalades för att ha hjälpt attentatsmannen, men inte för att ha deltagit i terrordådet, vilket anhöriggrupper krävt. Efter över tre månaders rättegång kom domen: Samtliga bedöms skyldiga.
"En liten seger"
Två huvudåtalade män dömdes utöver medhjälp även för att tillhöra en terrororganisation. De fick de hårdaste straffen, 18 års fängelse. De båda ska ha haft god inblick i attentatsmannens planer och en av dem var enligt åklagarna mycket god vän med honom.
En man döms till tolv års fängelse, bland annat för att ha sålt vapen gärningsmannen använde i attacken. Han anses dock inte ha förstått att de skulle användas i terrorsyfte. Övriga fem åtalade dömdes till mellan två och åtta års fängelse, bland annat för att ha känt till att en attack skulle kunna vara nära förestående.
Terrorgruppen IS tog bara dagar efter attacken på sig ansvaret för dådet, men inget bevis för att lastbilsföraren verkligen tillhörde gruppen har kommit fram.
Anhöriga till offren säger till nyhetsbyrån AP att de känner lättnad, men ingen glädje, efter domen.
– Det här gör inte att jag får tillbaka min familj, min mamma och min son, men det är en liten seger som känns bra, säger Caroline Villani.
– Jag är nöjd över att de två huvudåtalade dömdes till 18 års fängelse, men det är ingenting mot vad vi lidit igenom, säger Laurence Bray, som själv överlevde attacken.
Särskild domstolsbyggnad
Rättegången inleddes i september och hölls i den särskilda domstolsbyggnad inne i Justitiepalatset i Paris som upprättades inför fjolårets förhandlingar om terrorattackerna i huvudstaden 2015.
I Nice fanns under rättegången en mötesplats där offer och anhöriga kunde följa rättegången.
86 personer – däribland 15 barn – dödades och ytterligare 450 skadades när Lahouaiej-Bouhlel körde in i tusentals nationaldagsfirande Nicebor och turister längs med promenadstråket Promenade des Anglais.
Attacken utgör det näst dödligaste terrordådet i Frankrike efter Parisattackerna i november 2015.