Höstveckan som inte kommer fastna på minnet

Varma temperaturer och vissa solchanser – en alldaglig höstvecka är att vänta, med väder som inte vill sticka ut på något sätt.

Hösten i sin fulla prakt. Eller åtminstone som vi är vana att se den.

Hösten i sin fulla prakt. Eller åtminstone som vi är vana att se den.

Foto: David Skoog

Väder2019-10-14 10:01

Veckan startar med en kulingvarning ute till havs som ska avta under eftermiddagen. Över ön dock inte fullt så blåsigt och en stor del sol med temperaturer på omkring 12 till 13 grader. Något som gav hopp om härliga lunchpromenader som avbrott i arbetsdagen. Men veckan kommer dessvärre inte att fortsätta i det tecknet utan vi får en vecka med mediokert höstväder som inte kommer att gå till mannaminne – om man får tro SMHI.

– Morgondagen ser ut att bli övervägande molnig, och kollar vi hur mitten på veckan och framåt blir så är det mer regn som kommer in, säger Linus Karlsson, meteorolig vid SMHI.

Det kommer vara en del regn som kommer in många av dagarna menar Linus, men däremot kommer temperaturen ändå hålla i sig.

–  Det ser ut att vara stadigt på plussidan. Vi kommer ha dagstemperaturer på 12-13 grader och nätterna rund 10. Så det dröjer ett tag innan vi är nere på nollgradigt, säger Linus Karlsson.

Vindarna då, hösten brukar ju kunna bjuda på ordentliga stormar över ön?

– Alltså, vi har ingenting som är utöver det vanliga. Det är blåsigare ute över havet än på ön, men inget som skiljer sig så.

Ingenting?

– Det skulle kunna vara någon hårdare byvind på den sydöstra sidan möjligtvis, under onsdagen. Men inget utöver det.

Läs hela prognosen här

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!