Intresset för att åka skateboard, eller bräda som de själva kallar det, är stort på Gotland.
– Vi är från 4 till 60 år. Det är 40-åringar som åker med 6-åringar och man blir vänner över åldrarna och alla har samma intresse, säger Jonas Norén.
För två år sedan hamnade Gotlands skateboardförening under riksförbundet och fick hjälp att bygga en ramp. Den blev klar för att vara med under Idrottens dag på Almedalsveckan 2014. Rampen kostade 50 000 kronor – men står just nu utomhus och förstörs av snö och slask.
– Den ruttnar. Plywooden är specialbeställd från fabriken i ett stycke utan kanter, säger Jonas Norén bedrövat.
Förra vintern räddades rampen under tak till silon på Holmen i Visby hamn, men nu far den illa på Orionskolans gård. I tio års tid har skejtarna på Gotland kämpat för tak över huvudet och fast lokal.
– Många pendlar till Stockholm och åker till Fryshuset på helgerna. Med kort säsong bara på sommaren blir det svårt att få folk att köpa brädor och heller inga pengar till lokal för medlemmarna, säger Jonas Norén.
Han berättar att många av åkarna på ön nu har ledsnat på möten med politiker, utan att något händer.
– Det känns jättejobbigt och jag är extremt uppgiven. Bara vi kan komma inomhus kan vi tänka oss en lokal utan värme, säger han.
Jonas Norén kommer från Halmstad och där har han varit med om samma sak. Men de halländska politikerna löste skejtarnas behov.
– De har fått en inomhushall på tusen kvadratmeter och dit kommer stora tävlingar och internationella åkare från USA, bland andra legenden Mike Vallely, säger han.
Jonas Norén menar att det krävs duktiga förebilder för att få fram nya skejtare på Gotland. Nu befarar han att de flyttar.
– Till bättre skejtställen på fastlandet, säger Jonas Norén.
Under förra vintern var rampen flitigt använd av många åkare i silon i hamnen.
– Det var så himla kul och det kom många tjejer. Det är en boom just nu att tjejer börjar skejta, säger han.
Jonas Noréns stora intresse går i arv till fyraårige sonen Leo – om det finns en fungerande ramp.
– Annars får han väl dra till Stockholm ock åka, säger Jonas Norén.
Han berättar om sin egen uppväxt på bräda och fyra hjul i Halmstads parkeringshus ,och i sjukhusets kulvertar.
– Vaktbolagen tog oss och vi blev hemskickade av polisen. Men det var det värt, det fanns ingenstans att skejta annars, säger Jonas Norén.