Hon har samlat på pynt och prydnader i nästan 20 år. Det började med tre julgransfigurer i form av en fyr, en gris och en björn i gammal sovjetisk stil.
– Jag köpte mina första grejer på en studieresa i Tallin, säger Susanna Carlsten som hade blivit tillsammans med Kalle Frisk ett par år tidigare.
De hade träffats på den dåvarande högskolan i Visby, där de båda läste Föremålsantikvarieprogrammet. Paret åkte på studieresan och kom hem med julgransfigurerna. De stannade kvar på Gotland när de var färdigutbildade och här har samlingen har växt.
– Det är vårt stora intresse med gamla grejer, säger Susanna Carlsten.
Det är inte bara deras hobby utan även deras jobb.
– Jag är föremålsantikvarie, men jag jobbar som adjunkt på universitet inom kulturvård, så jag har undervisning för föremåls- och byggnadsantikvarieprogrammet, säger Susanna Carlsten.
– Och jag har handlat med antikviteter i 17 eller 18 år, så jag har viss koppling till gamla saker också, säger Kalle Frisk som tidigare hade en antikaffär på Stora Torget.
I Visby har de en lägenhet och i Vänge har de huset. Där hänger nu några sovjetiska figurer i granen, tillsammans med glasfåglar, flaggspel, plastänglar och stearinljus. De levande ljusen tänds på fler platser i huset, i antika ljusstakar, traditionella julträd och klassiska änglaspel. Några grejer är nyproducerade, men det mesta är begagnat.
– Vi köper det vi gillar och går mycket till loppisar, antikhandlare och auktioner, säger Kalle Frisk.
För Susanna Carlsten finns en specifik förebild i Ingmar Bergmans film "Fanny och Alexander".
– Det är den optimala julen rent stilmässigt för min del, men det här huset är annorlunda. I "Fanny och Alexander" är det mer borgerligt och tidigt 1900-tal. Det är en drömbild rent visuellt gällande julen, säger hon.
Deras eget hus är från 1937 och de försöker bevara husets karaktär genom byggnadsvård, möbelrenovering och prydnadssaker. Flera av julprydnaderna är från 30- och 40-talen.
– Vi försöker lyssna lite på vad huset gillar, säger Susanna Carlsten.
– Och vad man får plats med, säger Kalle Frisk och blickar ut över rummet med alla inredningsdetaljer.
Även om huset nu fylls med julkrubbor, tomtemotiv och pappersstjärnor, vill de inte beskriva sig själva som några traditionella julfirare.
– Kanske i pyntet men inte annars, säger hon.
– Men vi har det klassiska julbordet och allt, minus Kalle Anka då vi inte har någon tv, säger han.
Familj och släkt ska också komma för att fira i Vänge.
– Det är väl fjärde julen vi firar här. Så det blir fullt hus, säger Susanna Carlsten.
Några av prydnaderna är arvegods. Som en av hyacintvaserna på fönsterbrädet som kommer från hennes släkt och julbonaden på köksdörren som kommer fram hans familj. Det finns även hemmagjort julpyssel, som den juliga mobilen i rött silkespapper och smällkaramellerna med bokmärken på. Julpyntet är något Susanna Carlsten gärna ägnar tid åt.
– Jag lägger hyfsat mycket tid, men jag har ju ett heltidsjobb, annars hade jag kunnat gå all-in, säger hon.
– Jag lägger ungefär fem minuter på att ställa granen rätt, sedan är jag mest i vägen, tillägger han.
Grannen kläddes tidigt och pyntet är på plats. Nu väntar julen och därefter ett nytt år av samlande.