Lena satsar på sina visioner

Krusmyntagården satsar på restaurangbygge och dubbelt så många anställda.- Jag har funderat länge innan jag vågade ta steget, säger Lena Blomqvist, Krusmyntagården.

Butiken. I Krusmyntagårdens butik säljs bland annat gårdens egna kryddor. Nu hoppas Lena Blomqvist på att få bjuda gästerna i restaurangen på mat kryddad med gårdens örter.

Butiken. I Krusmyntagårdens butik säljs bland annat gårdens egna kryddor. Nu hoppas Lena Blomqvist på att få bjuda gästerna i restaurangen på mat kryddad med gårdens örter.

Foto: Tobias Wallström

VÄSKINDE2012-02-01 04:00

Efter 30 år med Krusmyntagården söker nu småföretagaren Lena Blomqvist om bygglov för en inomhusrestaurang som ska ersätta utomhusrestaurangen som finns i dag. Tidigare har hon arrenderat ut serveringen, men nu har hon bestämt sig för att ta steget ut och hålla i hela restaurang- och kaféverksamheten.

Med det hoppas hon på att förlänga säsongen med öppethållande från maj till september, vilket ger fler möjligheter för företags- och gruppbokningar. Planen innefattar även rivning av den gamla uterestaurangen och att bygga en ny kiosk vid uteserveringen.

- Jag har alltid velat göra det här och nu när jag jobbat länge i branschen så känner jag att jag vågar satsa. Min vision är att utveckla Krusmyntagården till det jag som kund skulle vilja få, säger Lena Blomqvist.

I dag har hon två året runt anställda som jobbar med försäljningen av gårdens produkter.


Anställer fler
Om hon får byggplanerna godkända räknar hon med att öka den säsongsanställda personalstyrkan från 8 till 15.

- Med åren har jag lärt känna mig själv och det är det som har gjort att jag vågar. Det gäller att omge sig med bra personal och med förlängningen till anställning på ett halvår så hoppas jag personalen ska få ett bättre läge.

Att Lena Blomqvist väljer att satsa just nu beror i första hand på att beslutet mognat fram och att hon med åren fått klart för sig hur hon vill utveckla Krusmyntagården.

- Jag har fört en öppen dialog med personalen, det gäller att inte gå in ensam i en sådan här satsning. Och att de tycker att det är roligt och spännande.


Framtidstro
Spartider och lågkonjunktur är inget som fått henne att tveka.

- Det är lätt att dra åt svångremmen när det är dåliga tider, men vi vet ju att det kommer en ny högkonjunktur.

Bygglovsansökan gäller en cirka 200 kvadratmeter stor byggnad i ett plan. Restaurangdelen är cirka 150 kvadratmeter stor och har en glasfasad mot havet som går att öppna. Restaurangen innebär ytterligare ett 100-tal platser för gäster, till dagens 150 platser.

- Vi har 60 000 besök per sommar. Vill göra vårt bästa för att ta hand om alla på bästa sätt, säger Lena Blomqvist.

Om det blir ja till bygget så hamnar restaurangen närmare 100 meter från havet och inom strandskyddet, men längre från havet jämfört med den nuvarande butiken. Målet är att bygget ska komma igång i september i år och att den nya restaurangen ska öppnas i maj 2013.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om