Någon falsklarmade både polis och räddningstjänst

Natten blev stökig med ett par fall av fylla. Under tiden togs resurser från både polis och räddningstjänst till två fall av falsklarm i Väskinde.

Polisen larmades under natten till en trafikolycka som skulle ha skett i Väskinde. Innan dess larmades räddningstjänsten till samma socken, utan att hitta någon brand.

Polisen larmades under natten till en trafikolycka som skulle ha skett i Väskinde. Innan dess larmades räddningstjänsten till samma socken, utan att hitta någon brand.

Foto: Thomas Möller

Väskinde2021-11-27 09:48

Polisen rapporterar om flera fall av vad man kallar "adventsfylleri" i Visby, där personer omhändertogs utomhus efter krogarnas stängningstid. Under natten har någon också kört ner en stolpe vid en refug på A7-området.

– Antagligen är det frågan om smitning, vi har ingen anmälan om trafikolycka, säger Ola Österling hos polisens regionledningscentral och berättar att polisen strax före klockan 07 var på plats och sopade upp och städade rent på vägen.

Under natten verkar också två fall av falsklarm ha inkommit. Det första till SOS en kvart före midnatt, till en adress i Väskinde där en brand utomhus skulle ha startat. När räddningstjänsten kom till platsen hittade man ingen eld och vände tillbaka till Visby igen. Två timmar senare var det dags igen:

– Klockan 01.27 kom ett larm om trafikolycka i Väskinde, vid Lummelundagrottan, säger Ola Österling och berättar att en polisbil skickades till platsen, men att någon olycka inte kunde hittas.

Under tiden förberedde krogarna i Visby stängning, och viktiga resurser försvann därmed från polisen.

– Falsklarm är straffbart och tar resurser från staten. Med stor sannolikhet är det samma person som har ringt in, säger han om de båda falsklarmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!