Försvunnen i två veckor – polisen gör ny efterlysning

Polisens senaste teori om 60-årige Jan Pettersson, som varit försvunnen i över två veckor, gäller skogarna kring Väskinde.

Jan Pettersson försvann den 21 december.

Jan Pettersson försvann den 21 december.

Foto: Privat

Väskinde2022-01-05 11:02

60-årige Jan Pettersson är hemmahörande i Väskinde. På tisdagskvällen den 21 december sågs han ta bussen från Slite till Visby – sedan dess har han varit försvunnen.

På annandagen gick polisen ut med bilder och signalement, efter att anhöriga godkänt detta. Jan Pettersson beskrivs som "186 centimeter lång, med normal kroppsbyggnad och ljust grått skägg". Vid försvinnandet bar han "mörk skinnjacka, ljusgrå luvtröja, mörka jeans och ljus mössa".

Mannen har fortfarande inte hittats och denna vecka gjordes en ny efterlysning. Gotlandspolisen har också formulerat en teori, om att Jan Pettersson "kan ha gått runt i skogarna i närheten av Väskinde".

– Vi har jobbat öppet och brett för att kunna fastställa tidslinjen. Det har inkommit många observationer och tips, några har lett framåt och andra inte. Men det finns starka indikationer på att han har tagit sig hem, eller åtminstone mot Väskinde, berättar förundersökningsledare Ayman Aboulaich.

Därför ombeds boende i Väskindeområdet att "kontrollera sina uthus, kolonistugor, fritidshus och liknande efter spår".

– Vi har kunnat ringa in området kring mannens bostad som intressant. Där finns det många hus som inte utnyttjas hela tiden och han kan ha sökt sig till något av dem, förklarar Ayman Aboulaich.

På trettondagen genomförde Missing People en ny sökinsats i Väskinde, dock utan framgång även denna gång. 

– Vi har inte hittat något i dag heller, säger Conny Lautin på Missing People Gotland. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!